Насловна Друштво „Beer&Steel“ режимски „рокенрол“ (видео)

„Beer&Steel“ режимски „рокенрол“ (видео)

9
ПОДИЈЕЛИ

Рокенрол је сам по себи отпор свакој репресији, а нарочито та његова улога и опозициони карактер требају да дођу до изражаја у диктатурама и недемократским системима какав је црногорски. Умјесто тога, никшићки бенд „Beer&Steel“ промовисао је спот за пјесму „Heads Up„, снимљену за Војску Црне Горе.rokeri 1

Фронтмен, гитариста и пјевач бенда “ Beer&Steel“, Вук Канкараш, казао је, на промоцији спота у Хард рок кафеу, да је бенд основан 2011. године, а да је текст пјесме „Heads Up” написан прије око годину дана, а композиција и аранжман су, како је навео, ауторско дјело бенда „Беер&Стеел„, додајући да је инспирација за текст настала из осјећаја поштовања који сви грађани гаје према својој војсци.

Неспојиво је са рокенролом да буде у служби диктатуре, у нашем случају да буде дио маркетинга режима и неких његових дјелова. То онда није рокенрол.  

Он је вриједност која је настала на бунту, на оним темељима који значе непристајање на служење тиранији. Његова улога треба и мора да буде непрестано и директно  указивање и борба против аномалија у друштву.

Неки други правци могу бити блиски режиму и кокетирати са њим,  али рокенрол у служби режима је чисти турбо фолк. У тешком времену у којем живимо бендови се довијају и сналазе на све начине да опстану, али мора постојати граница која се не може прелазити.

Није рокенрол само свирка, одваљивање рифова, Блекмор и Пејџ солаже, беспрекорна ритам секција, он је и начин размишљања чији је саставни дио -бунт. То смо видјели на дјелу и у Америци шездесетих, у Енглеској 70-их, у Београду и Србији деведесетих… увијек кад посустану неке друге методе борбе против разних режима, ту је рокенрол да размрда ситуацију.  Дакле, ако је у служби режима онда се не може звати рокенролом, то је онда само празна љуштура.

Посебно је неспојиво да рокенрол буде у служби неких милитаристичких савеза и организација које шире зло по свијету.

Пјесма никшићког бенда, отпјевана је на енглеском језику. Војска Црне Горе из кадрова спота, као да је из Ајове, а не из ових наших брда. Ту ништа нема „наше“,  што би могло неког да „такне“, али је све направљено да изазове – одбојност. А љубитеље рока да се добро замисле… јер ова дјеца очигледно не знају ни шта је рокенрол, ни шта је војска.

9 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Warren Edward Buffett najuspjesniji invest bankar svih vremena je ovako,okarakterisao sadasnju situaciju u svijetu, „to je rat bogatih protiv siromasnih,Mi smo taj rat zapoceli mi cemo ga i dobiti“
  Zao mi ovu nasu Valdu koliko nesretnog naroda trci da im uskoci u zadnjicu ali ne uspijeva svima,Ovi maldi moci su to pokusali na drugi nacin,mozad dobiju koju crkavicu od novca koji se ulaze za NATO propagandu,a sto nasi izgledaju kao da su iz Ajove ne mari bolje nego da neko pozna odakle su.

 2. 0
  0

  Ovi momci su mladi i imaju sansu da se iskupe ali mi izaziva povracanje na ljude koji su ih savjetovali za ovo.Kad je nato htio da za svoj spot iskoristi jedan poklic iz pjesme grupe Blur,ovi su strogo zabranili koriscenje te pjesme sa obrazlozenjem da bi radje uskliknuli juuuhhuuu kad Srbi obore nato avion.

 3. 0
  0

  Momci su shvatili da je jedini nacin da se probiju na medijsko nebo Crne Gore ako budu na fonu vladajuceg estabilismenta.Niksic ima vrhunske bendove kao sto su Vizant,Autogeni trening i DST,ali za njih niko ne zna jer su izrazito kriticki nastrojeni prema vlastima.

 4. 0
  0

  Ovo je neka deseta kopija Metalike u djecjem izdanju. Nisam ni pokusavao da tumacim rezanje ovih golobradica, ali poruka je vrhunska na kraju. Tu je i sva vojska cg, ali bukvalno. Ovo je tako smijesno da bi ga trebalo staviti u neke komicne sadrzaje….

 5. 0
  0

  Sve u cilju promocije NATO armade , nek vas ne iznenadi da se sada pojave u Montenegro guslari koji pjevaju kako NATO rastjeruje ,,Turke ,, na buljuke.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here