Насловна Друштво Робијао невин 39 година, па опростио човеку који га је сместио у...

Робијао невин 39 година, па опростио човеку који га је сместио у затвор (ВИДЕО)

0
ПОДИЈЕЛИ

Након 39 година проведених иза решетака, Рики Џексон из Кливленда је слободан човек. Он је иза решетака провео готово четири деценије због једног сведока који је лажно сведочио против њега на суду.riki dzekson

Полицијска фотографија Рикија Џексона из 1975. године
Конкретно, Џексон је окривљен за злочин који се догодио 1975. године у његовом родном граду кад је усред белог дана један продавац опљачкан и убијен.

– Сећам се тог дана јако добро, то је био последњи дан кад сам се осећао живим – прокоментарисао је Џексон који је тада имао само 18 година.

Због лажног сведочења на суду је осуђен на смртну казну. Дугих 39 година он је невин иза решетака чекао на извршење смртне пресуде. Ипак, Едвард Вернон који је против њега сведочио, сада је повукао свој исказ и захваљујући томе Џексон је опет слободан човек.
riki dzekson1
Сведок Вернон је 1975. године имао само 12 година и, како каже, цео живот је у себи носио осећај кривице због свог исказа.

Знали су да нисам ништа видео и да је то била велика лаж. Све ове године у себи сам скривао срам и кривицу и нисам више желео да то носим у себи. Урадио сам оно што је одавно требало – открио је Вернон америчким медијима.

Он је додао да је Џексона знао из виђења и да га уопште није видео на месту злочина, а полицајци су били ти који су му рекли шта треба да каже на суду, преноси ЦБС.

Рики грли човека који га је послао на 39-годишњу робију
Џексон је пре готово два месеца изашао на слободу, а у том кратком периоду је пронашао дом, уписао аутошколу и кренуо са животом из почетка. Такође, у свом срцу је нашао места да опрости човеку због кога је завршио иза решетака схватајући да је тад био тек преплашени 12-годишњак.

– Требало је много храбрости за ово што је Вернон урадио, јако сам дуго био љутит на њега и мрзео га, али сад сам му опростио. Обоје смо жртве у овој причи – рекао је Џексон америчким медијима.

Његовом одлуком шокиран је и сам Вернон који не може да верује да му је Џексон након свега све опростио.

– Не знам како може да ме загрли након свега што сам му учинио – рекао је Вернон.

ВИДЕО: Велики човјек Све му је опростио:

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here