Насловна Политика Ристић: Одазваћу се српским, али не и црногорским корумпираним истражним органима

Ристић: Одазваћу се српским, али не и црногорским корумпираним истражним органима

2
ПОДИЈЕЛИ

Интерполова црвена потјерница за двојицом српских држављана Немањом Ристићем (43), из Београда, и Предрагом Богићевићем (47), из Крагујевца, јуче је и званично осванула на интерној страници ове међународне организације.

Србија би могла да изручи оптужене које Црна Гора потражује са још двојицом Руса због сумње да су починили кривична дјела покушаја тероризма, а на основу уговора о изручењу сопствених држављана, који су две земље потписале још 2013. За овакав потез, међутим, неопходно је да се испуне одређени законски услови, пишу данас Новости.

„Уколико Ристић и Богићевић буду ухапшени у Србији, надлежни суд ће, речено нам је у Министарству правде, одлучивати најпре да ли ће им бити одређен притвор. Уколико Црна Гора у међувремену достави замолницу за њихово изручење, поткрепљену списима из предмета, о томе ће се опет изјашњавати – суд. На њему је да утврди да ли су испуњене претпоставке за изручење, па, уколико јесу, коначну одлуку донеће министар правде“, наводе Новости и додају да се за сада не зна колико би цијела ова процедура могла да траје.

Они подсјећају да се дешавало да овај процес траје и по годину дана, а последњи случај Сањина Сефића, који је у саобраћајној несрећи усмртио двије студенткиње у Сарајеву, трајао је од септембра до прекјуче.

Осим Срба на потјерници су и двојица руских држављана – Едуард Широков (45), из града Чита, и Владимир Попов (36), из Курганстаја. Фотографије осумњичених Руса објављене су први пут.

04-interp-vladimir-popov_620x0

sirokov-interpolСтефановић: Поступићемо по потјерници

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да Србија никога не штити и да ће поступати по Интерполовој потјерници.

„Чекамо налог Министарства правде, каква је обично процедура. После добијања налога, ми немамо никакав проблем да поступимо по налозима наших државних органа. Никога не штитимо: то је Интерполова потерница која је валидна, увек поступамо по њој“, рекао је Стефановић, преносе Новости.

Ристић: Подмећу Русији и српским патриотама

Немања Ристић у изјави за Новости наводи да су сумње које је изнио Миливоје Катнић – класична подметачина, као и да он посједује доказе да је цијела прича исконструисана на лажима и подметањима.

„То су урадили Катнић, коме је дато 800.000 евра да спроведе причу до краја, Беба Поповић, Мило Ђукановић и неки људи из америчке амбасаде. Циљ је да се искомпромитује Русија, као и српске патриоте. Никог од ових људи које оптужују не познајем, изузев Братислава Дикића, а и њега нисам видео девет месеци пре хапшења. Катнићевог наводног сведока Синђелића не познајем, осим што ме је два-три пута звао телефоном, да ме пита да ли ће Заветници доћи у Подгорицу. То сам и потврдио, јер идемо на све анти-НАТО скупове. Синђелић све лаже, чак и да је био у Украјини“, каже он.

Ристић поручује да је у сваком тренутку доступан српским истражним органима да одговори на сва питања, али не жели да разговара са црногорским, јер је „реч о корумпираној и криминалној тужилачкој организацији“.

2 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Ne znam jeste li se sretali sa zatvorskom populacijom, ali u Spužu leže samo nevini ljudi. Ne možete naći nijednog koji je kriv za ono za šta je osuđen. Ne razlikuje se ni Ristić, i on je prav i zdrav a kriminalci su tužioci i sudije. To je oduvijek tako, novo je samo što sada kriminalci dobijaju prostor u medijima čega ranije nije bilo. Kako se može pročitati u medijima i Ristić je osuđivani kriminalac, čak mu je sud u Srbiji odredio i mjeru obaveznog psihijatrijskog liječenja.
  Prije desetak godina je neki maloumnik iz Kolašina ubio vozača kamiona iz Slovenije i ukrao mu 200 eura. Bizaran zločin, zaustavio ga je negdje u Morači i ubio samo jer je pretpostavljao da ima para. Iza čovjeka je u Sloveniji ostala žena i maloljetno dijete. U kamionu je bilo još para ali ih budala nije našla. Moj komšija koji je bio u zatvoru zbog prodaje droge, upoznao je tog kolašinca i pričao mi istu priču: “Kakva je to momčina, dobar čovjek, kakav drug i ljudina“. Mnogima je teško da to povjeruju, ali oko nas šetaju ljudi koji su spremni da ubiju nekoga za par stotina eura, a naći će se mnogi koji će ga podržati, imati razumijevanja za takav njegov postupak i pokušati da ga opravdaju. Za rubliku vjerovali ili ne. Očekujem da ćemo se naslušati priča i da je Ristić patriota, srbenda, nacionalni borac, kako je Vučić izdajnik jer ga je isporučio i sl.

 2. 0
  0

  sve ti je u ovom komentaru tacno sem zadnje recenice,koja u potpunosti dovodi u pitanje istinitos teksta u cjelini , a zadnja recenice,i ona je djelimicno tacna,da ce ga Vucic isporuciti ,ali nije Vucic izdajnik sto ce toga maloumnika isporuciti,nego sto je dio zavjere i slabe procjen dogadjanja u Americ,sad neka puse svi zajedno.Mejutim jos uvjek je za politiku potreban mozak i zdrav razuma a ne ulica i kriminalci !
  Morate mijenjati taktiku,ili neka ve rotiraju na drugi portal,postajete jednolicni dosadni ,parvi mali zbiri udbaski!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here