Насловна Друштво Рим: Ухапшено 26 дилера, заплијењено 600 килограма дроге

Рим: Ухапшено 26 дилера, заплијењено 600 килограма дроге

0
ПОДИЈЕЛИ

Полиција је у Риму разбила мрежу италијанских нарко дилера повезаних са колумбијским картелима, ухапсила 26 људи и заплијенила више од 600 килограма кокаина и хашиша.

hapsenje

Ту криминалну мрежу су водили познати чланови калабријске мафије Ндрангета, из планинског села Сан Лучија на југу Италије, саопштили су истражиоци, преноси Ројтерс.

У ситуацији када рецесија већ неколико година погађа Италију, мафијашке групе су своје криминалне дјелатности пребациле ка Риму и другим градовима који до сада нису били важан дио организованог криминала, наводи Ројтерс.

„Ндрангета је укључила Рим као саставни дио својих криминалних пројеката. Неки њихови чланови су нам рекли да је Рим будућност, да је тржиште главног града Италије стратешко и помаже мафијашким клановима да ојачају криминалу и економску снагу“, рекао је новинарима анти-мафијашки тужилац Микеле Престипино.

Уз заплијењених 600 килограма кокаина и хашиша, полиција наводи да има документоване информације о шверцу још 1,5 тона тих наркотика и да је акција, која је спроведена у уторак, резултат информације које има је дао један од мафијашких убица, ухапшен прошле године.

Логистичке базе разбијене нарко групе биле су у Ђенови, Милану и Торину и била је успостављена директна веза са кокаинским картелима у Колумбији, рекао је шеф финансијске полиције Козимо де Ђезу.

Од укупно 31 осумњиченог, 26 је ухапшено у Италији, четворица у Шпанији и само један се налази у бјекству.

Њихова амбиција је била да „успоставе монопол на нарко тржишту у Риму и учврсте себе као главног снабдијевача осталих криминалних група на тој тероторији“, навела је полиција.

ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here