Насловна Мозаик Резултати литерарног конкурса СПКД Просвјета

Резултати литерарног конкурса СПКД Просвјета

0
ПОДИЈЕЛИ
Илустрација: Боб Живковић. Фото: Фејсбук

Трочлани жири у саставу Никола Маловић, професор књижевности, књижевник, књижар, Снежана Вукићевић Чворо, књижевница и Шпиро Живковић, јереј, књижевник, вриједновали су приспјеле радове на литерарном конкурсу који је октобру 2016. расписало друштво СПКД ПРОСВЈЕТА.

У конкуренцији прозних радова од 17 приспјелих најбољи су радови Давида Пешикана, ученика шестог и Јелене Кривошија, ученице осмог разреда, обоје из О. Ш. „Илија Кишић“ из Зеленике. Они дијеле прво мјесто, а награда за треће се неће додијелити.

У домену поетских радова приспјело је 9 пјесама, а прво мјесто припада Маши Никовић, ученици седмог разреда школе „Илија Кишић“ у Зеленици, друго мјесто освојио је Андреј Симанић , ученик деветог разреда, О.Ш. „Дашо Павичић“, док су треће мјесто подијелиле ученице из О.Ш. „Орјенски батаљон“ из Бијеле, Наталија Злоковић, ученица седмог разреда и Тијана Кривокапић, ученица деветог разреда.

СПКД ПРОСВЈЕТА ће и ове године додијелити повељу заслужним просвјетним радницима, који су дугогодишњи радни вијек провели образујућу младе Новљане. Постхумно повеља ће бити додијељена учитељици Савици Перовић, и њеног колегиници, такође пензионисаној учитељици Чеди Малавразић. Обје су радиле у Основној школи „Дашо Павичић“.

Свечана додјела награда ученицима и просвјетним радницима биће уприличена у кафе -галерији ФРЕСКА, у Старом граду, у Херцег Новом, (код цркве Архангела Михаила), трг Белависта, 27 јануара, петак, са почетком у 17 часова.

Оливера До

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here