Насловна Политика Резолуција продубила разлике, пробудила тешке емоције

Резолуција продубила разлике, пробудила тешке емоције

0
ПОДИЈЕЛИ

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да је британска резолуција о Сребреници, супротно аргументима те земље да циља на помирење, само продубила разлике и пробудила тешке емоције.

1903-2015---vucic-intervju_620x0

Уколико тај документ буде усвојен пред Саветом безбедности, а Русија не стави вето, Република Српска ће знати да има само Србију, а наша земља да у тешким тренуцима може да се ослони само на себе, оценио је премијер за РТС.

Председник Владе истиче да не може да се предвиди исход консултација између Велике Британије и Руске Федерације:

Ако резолуција не буде изгласана, добро је, а ако буде изгласана, добро је, јер ћемо знати да Република Српска увек и једино може да се ослони на Србију и да и ми имамо много пријатеља, али да у тешким ситуацијама можемо само на себе да рачунамо, на свој народ и ни на кога више„, рекао је премијер.

У том случају, како каже, знаћемо да морамо да радимо још више, још напорније да бисмо били снажнији, јачи и да бисмо могли своје интересе у будућности да штитимо.

„Није то стравична трагедија. То свакако није добра, лака и лепа вест, могу и да објасним зашто. Али, у сваком случају, живот се наставља, а ми гледамо да у том животу будемо што успешнији. Сваки наш успех, поготово у економији је велика победа и омогућавање другачијем приступу у будућности„, рекао је Вучић, пренео је јавни сервис.

„Имамо само једно веома лако питање за састављаче те резолуције и ако добијем позитиван договор ( на то питање) Србија ће променити свој став. Тражимо од британске владе да нам покаже двоје људи које су помирили овом резолуцијом. Не тражимо народе, већ двоје људи које су помирили. Не постоји тако нешто. Само су продубили разлике, пробудили тешке емоције. Нису о томе ни бринули„, истакао је премијер.

Вучић каже да су аутори резолуције бринули само о правној квалификацији дела.

Приметили сте да ја нисам говорио о томе. Нити сам нешто потврђивао, нити сам нешто негирао. Ниједног секунда нисам говорио о правној квалификацији дела. Србија све време говори о жртвама, говори о томе како морамо да одамо поштовање муслиманским, бошњачким жртвама, баш као што их одајемо и српским. И у томе јесте величина нашег народа – ми говоримо о људима и о њиховим судбинама, а они нам све време, лажно причајући о судбинама људи, говоре о правној квалификацији дела да бисмо имали правне и политичке последице. То је суштина свега“, рекао је Вучић.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here