Насловна Политика Решетњиков: Мапа Балкана је привремена јер су границе вештачке

Решетњиков: Мапа Балкана је привремена јер су границе вештачке

0
ПОДИЈЕЛИ

Директор Руског института за стратешка истраживања Леонид Решетњиков изјавио је данас да не постоји цена за уложени вето Русије на резолуцију о Сребреници у Савету безбедности УН и притом оценио да ће се „притисак Запада не Србију повећавати„.

Leonid Resetnjikov

За нас је то било принципијелно питање. Ми бранимо интересе српског народа до оне границе до које их српски народ и сам брани. Ако их не буде бранио, то нећемо радити ни ми„, рекао је у Решетњиков у интервјуу за „Новости“.

Према његовим речима Запад се „неће смирити све док Срби буду показивали макар и мали елемент самосталности“.

Aко будете као Румунија, Бугарска или Албанија, смириће се. Поделиће Србију, што у суштини желе и са Русијом, само што смо ми сувише велики да би у томе успели„, казао је Решетњиков, наводећи да су „Срби за Американце „непоуздани“ због традиционалне оријентисаности ка Русији.

Говорећи о КиМ, он је казао да је „Запад донео чврсту одлуку, створио је псеудодржаву и нема разлога да се од тога одступи, а све је урађено да би се Србија ослабила„.

На питање хоће ли савезници тренутно окупиране Јужне покрајине раскрчити његов улаз у УН, Решетњиков је рекао да ће гледати „да то учине на сваки начин“.

Да се то некако прихвати уз обећање за улазак у ЕУ. Дакле, све зависи од Србије. Ако то прихвати, онда ни Русија не може да се противи„, казао је он.

Решетњиков је оценио да Русија не би уложила вето уколико то Србија не би од ње затражила када би СБ УН сада одлучивао о чланству КиМ у УН.

Директор Руског института за стратешка истраживања рекао је и да су границе на Балкану „привремене јер су вештачки наметнуте споља, на штету српског народа„, који је „подељен, слично као и руски„.

Изван Русије живи 25 милиона Руса и око тога се и води сукоб у Украјини пошто су и тамо границе вештачке„, казао је он и додао да „такве могу постојати неко време, јер не можете вештачки поделити један народ„.

„Борба за уједињење нације и за самосталност често не бива мирна. Али деси се и мирно, као у немачком случају“, рекао је Решетњиков.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here