Насловна Политика НСД и ДНП у Бања Луци: Република Српска тачка спајања нашег народа

НСД и ДНП у Бања Луци: Република Српска тачка спајања нашег народа

9
ПОДИЈЕЛИ

Делегације Нове српске демократије и Демократске народне партије присуствовале су централној прослави Дана Републике Српске у Бања Луци, на позив предсједника РС Милорада Додика.

img_0564

У бројним разговорима са политичким представницима из Републике Српске и Србије, истакнуто је да је Република Српска једна од најзначајнијих тековина српског народа, и да најодговорније адресе нашег народа морају заједнички радити на њеној пуној афирмацији, изјавили су лидери НСД и ДНП.

„Саопштено је да је Република Српска тачка спајања нашег народа и његових представника, која брише све политичке и идеолошке разлике. Глобални и регионални политицки трендови најзад иду на руку Србима, и вјерски поглавари и политички лидери нашег народа морају искористити овај тренутак да крену у политичке процесе заједништва и обједињавања“,  наводи се у саопштењу.

Делегацију су чинили посланици Славен Радуновић, Јован Вучуровић и Милан Кнежевић.

fullsizerender

„Лица срећних и поносних људи, која смо видјели данас на прослави у Бања Луци, доказ су да је успостављањем Републике Српске задовољена људска, али и Божја правда. Поново Срби на овим просторима имају државу која ће их штитити од погрома, каквих је пуно било у прошлости, али и покушаја етничке и културне асимилиције којих има и сада. Лијепо је данас било славити овај велики датум са задовољним народом и највиђенијим представницима Српства. Оно што је некад била ЦГ за прекодринске Србе, данас је Република Српска за нас у Црној Гори„, казао је потпредсједник Нове српске демократије, Славен Радуновић.

Прослава 25- годишњице постојања Републике Српске, казао је предсједник ДНП-а Милан Кнежевић, представља један од најважнијиих датума у новијој историји српског народа.

„Сматрам да Црна Гора много тога може да научи о саборности, превазилажењу националних и идентитетских разлика, и да у будућности морамо развијати специјалне везе са Републиком Српском што гарантује и Дејтонски споразум. Надам се да ће званична Црна Гора осим флоскула о региналној сарадњи које представљају класичну демагогију, најзад схватити да немамо ближег и пријатељскијег народа од српског народа у Србији и Републици Српској“, истако је Кнежевић додајући да је увјерен да ће вријеме пред нама то и показати.

9 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Svaka cas tako se ponasaju patriote a ne kao misevi i pozmirepi sluge stranih ambasada becic lekic i milic koji o o vome ne smiju pisnuti.

  2. 0
    0

    Milan Knezevic prica o „srpskim prijateljima“ kao da se radi o bugarinu ili rumunu. To je kao kad bi ja za rodjenog brata govorio da mi je drug. u RS su se slozili SRBI, ne visenacionalna zajednica. Sto se stidis reci da si srbin Milane?! Bar u Banja Luci to smijes reci.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here