Насловна Политика Република Српска – Највећа побједа српског народа у протеклих 70 година

Република Српска – Највећа побједа српског народа у протеклих 70 година

0
ПОДИЈЕЛИ

Република Српска је највећа побједа српског народа у протеклих 70 година, сматра предсједник Одбора Скупштине Србије за дијаспору и Србе у региону Иван Костић, преноси агенција Срна.

Костић је нагласио да је изјава Бакира Изетбеговића како су РС и њен предсједник Милорад Додик „већа пријетња за БиХ од тероризма“ доказ „недобронамјерности људи који воде ФБиХ и који гледају да укину сва права Републици Српској“.

Он истиче да је положај Срба у ФБиХ исти као у Хрватској:

„Апсолутно се не поштују никаква права, људи су буквално животно угрожени.“

Србима у Сарајеву ускраћена људска права

Посланик Двери је напоменио да су Србима који покушавају да се врате на подручја под надлежношћу Сарајева ускраћена људска права загарантована Повељом УН, наводи „Срна“.

„У уџбеницима и школама у ФБиХ промовише се антисрпска кампања већ 20 година. Њима је немогуће да остваре нормалан живот – првенствено економски опстанак. Онда долазе политичка и остала људска права која су загарантована Повељом УН, али Срби у ФБиХ немају то,“ указује Костић.

Он је истакао да се у протеклих пет година ни у једној од земаља региона није поправио положај српског народа и да су примјери лошег положаја Срба у цијелом региону „бројни и очигледни“, од Словеније, преко Хрватске и Црне Горе до Албаније.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here