Насловна Политика Ректорат: Захтјев студената о Бешићевом повратку није оправдан

Ректорат: Захтјев студената о Бешићевом повратку није оправдан

0
ПОДИЈЕЛИ

milos-besic

Студенти Факултета политичких наука су добили одговор из Ректората поводом њиховог захтјева да се професор Милош Бешић врати на дужност професора.

Ректорат је скренуо пажњу на битну чињеницу, да је та одлука самог професора Бешића, а не Ректората, тако да је захтјев студената неоправдан.

Бешић је из ,,личних разлога“ раније саопштио да напушта Универзитет Црне Горе, а Ректорат је саопштио да су добили писмено саопштење од самог професора о прекиду радног односа.

„Жао нам је због такве одлуке, јер смо са Бешићем протеклих година имали изузетно плодну сарадњу и цијенимо његов допринос раду Универзитета“, саопштено је из Универзитета.

Као ,,темељ“ овакве одлуке професора, многи виде у процедури око његовог звања ванрдног професора, као и о изостанку расправе надлежних органа о његовом звању са самог универзитета.

Студенти ФПН-а су тражили и оставке студентских представника у Вијећу факултета.

„Начин избора и престанка мандата студентских представника уређен је прописима Студентског парламента и представља питање организовања студената на Универзитету, на које остали органи Универзитета не могу утицати, зарад поштовања и очувања студентске аутономије“, појаснили су из Универзитета.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here