Насловна Друштво Рекетирао ме Вук са значком АНБ

Рекетирао ме Вук са значком АНБ

0
ПОДИЈЕЛИ

Директор недавно ликвидираног предузећа Беринг Фахрудин Мурић, тврди да су грађевинске машине, због којих Њемац Торстен Бахман тужи државу и Беринг, биле власништво тог предузећа и да их је продао прије двије године.

bahman

Бахман у тужби наводи да су му отете вриједне грађевинске машине због чега тражи одштету од 126 хиљада еура. Мурић који се сада налази у Хановеру тврди да је Бахман „преварант“ иза којег стоје два “подгоричка мафијаша” који су покушали са лажним папирима о власништву над машинама и значкама Агенција за националну безбједност да га рекетирају још 2013. године.

“Вијести” су јуче објавиле тврдње Бахмана да је прије четири године наводно заведен од локалних моћника из Бошњачке странке, а потом опљачкан у Рожајама гдје су му машине одузели људи окупљени око фирме Беринг.

Том фирмом, према његовим ријечима, прво је руководио Мирсад Џуџевић, да би је потом преузео Мурић, који је његов шурак. Бахман сад пред Основним судом од државе и од Мурића тужбом тражи надокнаду штете у износу од 126.000 еура.

Претходно Бахман није успио да са извршном и правоснажном пресудом бјелопољског Привредног суда у посјед врати машине од предузећа Беринг јер му два рожајска полицајца нијесу жељела пружити асистенцију 2. септембра 2013. пресуде.

Рожајска полиција тражила је од Бахмана да им најави асистенцију пет дана унапријед. Међутим, већ сјутрадан машине су нестале са плаца Беринга. Мурић тврди за “Вијести” да је Бахман „марионета и да га у рукама држе Мирко М. из Подгорице и Вук, за којег каже да је радио у Агенцији за националну безбједност.

Вук му се, прије двије године, како је нагласио, легитимисао као припадник тајне црногорске полиције, вадио значку и пиштољ и захтијевао од њега да врати машине. Он је додао да му је Мирко М. представљен као „десна рука“ Вука из АНБ-а. Мурић сада каже да Вук, који је покушао да му удари рекет, више не ради у АНБ-у већ “да је најурен из службе“.

„Долазили су у Рожаје да ми ударе рекет. Чудио сам се и био избезумљен какве везе они имају, али у Црној Гори изгледа све може. Они су дошли са рјешењем бјелопољског Привредног суда, које мени није уручено, да им ја вратим машине… Вук који ми се легитимисао да је из АНБ-а, показао значку и извадио пиштољ. Казао ми је да морам да вратим машине, или ће глава да лети. Послије тога сам им само рекао да ми изађу из авлије“, додао је Мурић.

Услиједила је, међутим, кривична пријава Бахмана јер је као повјерилац Беринга претрпо штету и Мурић је због оштећења туђих права правоснажно кажњен да плати 600 еура, што је учинио. Он истиче да је прави власник машина била фирма Беринг, а да су „рекеташи накнадно набавили неке папире из Њемачке и покушали да докажу да су их купили у Њемачкој“.

„То нису упаљачи који се у џепу могу носити преко границе, већ грађевинске машине које не могу прећи границу да их нико не види. Да су, како тврде, купили машине које су биле у закуп, морали би радити привремени увоз. Имам доказе из јануара 2010. о трајном увозу што је црногорска Царина и потврдила, а Беринг је купио машине од рожајске фирме и продао их потом другој њемачкој фирми, прије двије
године“, закључио је Мурић.

Спорне машине биле донедавно на плацу Решада Хоџића

Иако Фахрудин Мурић тврди да је машине продао прије двије године њемачкој фирми и да се оне сада налазе у Грчкој, више извора “Вијести” из Рожаја тврди да су те машине донедавно, ипак, биле паркиране на плацу Решада Хоџића, на излазу из Рожаја, иза безинске пумпе у власништву Сафета Калића.

Хоџић, који је власник фирме Кватро, потврдио је синоћ “Вијестима” да су Мурићеве машине до прошле године биле на његовом плацу, да му је чинио услугу и није наплаћивао паркинг.

„За све остало питајте Мурића”, додао је Хоџић и напоменуо да он у свом власништву посједује три камиона и једну грађевинску машину “волво” црвене боје. Фотографију машина на Хоџићевом плацу “Вијестима” је прослиједио Бахманов адвокат. Он тврди да су то Бахманове машине.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here