Насловна Политика Реформа АНБ-а нужна за НАТО

Реформа АНБ-а нужна за НАТО

0
ПОДИЈЕЛИ

Савјет за одбрану и безбједност оцијенио је позитивним нормативне реформе безбједносно обавјештајног сектора и њихову имплементацију у функцији евроатлантских интеграција и указао на нужност даље посвећености тог сектора, овом стратешком приоритету Црне Горе.

unnamed (2)

Сједници је предсједавао Предсједник државе Филип Вујановић, а присуствовали су чланови Савјета, предсједник Скупштине Ранко Кривокапић и предсједник Владе Мило Ђукановић.

Сједници Савјета су, по позиву, присуствовали потпредсједници Владе Душко Марковић и Игор Лукшић, министар одбране Милица Пејановић – Ђуришић и унутрашњих послова Рашко Коњевић.

Савјет је, како је саопштено из Вујановићевог кабинета, разматрио стање у безбједносно обавјештајном сектору, у свијетлу евроатлантских приоритета.

Савјет за одбрану и безбједност оцијенио је позитивним нормативне реформе безбједносно обавјештајног сектора и њихову имплементацију у функцији евроатлантских интеграција и указао на нужност даље посвећености тог сектора овом стратешком приоритету.

Савјет је размотрио и прихватио Извјештај са прве и друге сједнице Вијећа за националну безбједност од 23. септембра 2014. године и 12. новембра 2014. године.

Савјет је размотрио и прихватио Извјештај о учешчу припадника Војске Црне Горе у вјежбама у иностранству у 2014. години и подржао активан наставак учешћа Војске Црне Горе на војним вјежбама ради имплементације Партмерских циљева и унапређења интероперабилности Војске Црне Горе.

Савјет је размотрио и друга питања из своје надлежности.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here