Насловна Насловна Референдум: Грађани неће у терористичку организацију, Руси Мила сматрају диктатором

Референдум: Грађани неће у терористичку организацију, Руси Мила сматрају диктатором

1
ПОДИЈЕЛИ

Уз сву медијску артиљерију, по први пут у његовој каријери, Ђукановић је суочен са чињеницом да идеја коју он предводи нема подршку ни трећине грађана Црне Горе.

„Свјестан је да, уз сву моћ коју има, не може дођи до жељеног резултата на референдуму о учлањењу Црне Горе у НАТО, па је то једини разлог зашто бјежи од непосредног изјашњавања грађана о том важном питању“, каже за ИН4С новинар Дражен Живковић, који напомиње да премијеру Црне Горе не би могли ни изборни марифетлуци, малверзације и уцене, којима се служи више од две деценије.

Убијеђен сам, када би се ипак одлучио на расписивање референдума, који ни у једној варијанти не смије бити истога дана када и редовни парламентарни избори, Ђукановићева идеја би доживјела тотални фијаско. А да је идеја учлањења Црне Горе у НАТО већ доживјела фијаско, показују и два недавна гласања у Скупштини Црне Горе о резолуције за учлањење Црне Горе у НАТО, када је у пар мјесеци, за пар гласова, опала подршка уласка у тај злочиначки савез. Ђукановић је чак и у оваквом Парламенту, који је скројен корупцијом и преваром, успио да изгуби подршку за свој пројекат“,  истиче Живковић.

Само се уједињени можемо одупријети суманутој идеји врхушке ДПС-а

Живковић је сигуран да је Ђукановићу једино преостало да на наредним изборима, „фалсификовањем и крађом скроји састав парламента по својој вољи и онда на мала врата прогура учлањење Црне Горе у НАТО у Скупштини“.

„Покушаће опробаним рецептом, прије свега крађом, да угура у парламент што више странака које желе учлањење Црне Горе у НАТО и да на тај начин покуша да легализује још једну крађу. Управо због тога, октобарски избори представљају једну од најважнијих политичких битака у новијој црногорској историји и тога морају да буду свјесни сви грађани који не желе да Црна Гора буде дио терористичке и злочиначке организације“, каже Живковић, који сматра да све политичке групације, представници невладиног сектора и истакнути појединци који не желе да Црна Гора уђе у НАТО морају да се уједине око тог циља.

„Ако народ успије, а ја у то не сумњам, да се одупре овој суманутој идеји врхушке ДПС-а, онда је свима јасно да су дани садашње владајуће гарнитуре на челу Црне Горе одбројани. Зато желим да вјерујем да ће народна воља на крају ипак победити“ закључује Живковић.

Руси имају изразито негативан став ка Ђукановићевој НАТО политици

„Русија сматра поргешном одлуки црногорских власти да учлане државу у НАТО пакт противно вољи већине народа, а руски званични Ђукановићев режим сматрају изразито недемократским“, каже за ИН4С новинарка и директорка Центра за геостратешка истраживања Драгана Трифковић, која ужива репутацију једне од најупућенијих стручњака о питању руске политике на Балкану.

„Јасно је да Ђукановић уласком у НАТО купује себи вријеме на власти. Црногорско друштво је изузетно подијељено и присутне су велике тензије. Нереално је очекивати да би Ђукановић организовао демократски референдум у регуларним условима, чији резултат не би могао да се доводе у питање, а по моделу који је спроведен за одвајање из државне заједнице са Србијом. Међутим, он не жели да додатно подиже тензије у друштву, иако управо то ради игнорисање воље већине грађана који су против уласка у НАТО“, истиче Трифковићева.

Она наглашава да ће Руска федерација и даље учвршћивати сарадњу са странкама у Црној Гори који се залажу за ванблоковски статус, као и са другим странкама у региону које заступају такву политику.

Редакција ИН4С ће наставити да објављује текстове у оквиру серијала „Референдум“, гдје ће кроз аналитички приступ, али и изјаве и мишљења интелектуалаца, политичких и других значајних друштвено активних чинилаца, износити аргументе због којих је неопходно да овако значајан одлука попут придруживања НАТО пакту буде подвргнута вољи народа и тестирана на референдумским биралиштима.

ПОДИЈЕЛИ

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Danima čitam samo prazne floskule za obmanjivanje glasačkog tijela i sve idu otezanjem na mlin Mila i DPS-a .Ljudi skupito 100 000 potpisa koji valjda obavezuju ovo državu na referendum i skratito priču i uzaludno mlačenje prazne slame.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here