Насловна Политика Референдум: Британци следеће године одлучују о останку у ЕУ

Референдум: Британци следеће године одлучују о останку у ЕУ

0
ПОДИЈЕЛИ

Британски премијер Дејвид Камерон одлучио је да планирани референдум о чланству Велике Британије у Европској унији буде одржан у јуну 2016. године, пише данас британски лист „Индипендент“, позивајући се на изворе у Влади у Лондону.

dejvid kameron

Лист наводи да ће Камерон овај убрзани план саопштити у свом говору на годишњем конгресу своје Конзервативне странке у октобру.

Премијер је наводно закључио да ће Брисел бити више расположен да одобри измене прописа ЕУ и радних бенефиција за мигранте из других земаља ЕУ након преговора о зајму Грчкој, где је руководство ЕУ показало да је спремно да се додатно ангажује да се избегне да једна држава напусти блок.

Оклевање Брисела да дозволи једној држави да напусти европски пројекат охрабрило је владине званичнике у уверењу да ће реформе које траже бити одобрене.

 Извори у Даунинг стриту потврђују да је Камерон сада уверен да ће европски лидери прихватити потребу за променама и да желе да Британија настави да игра водећу улогу у еврозони.

Осећања против ЕУ порасла су у Великој Британији након оптужби да је социјални систем помоћи у држави под притиском због великог прилива миграната из других, не тако развијених, земаља ЕУ.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here