Насловна Политика Реакције на позив опозиције за разговор о прелазној влади

Реакције на позив опозиције за разговор о прелазној влади

4
ПОДИЈЕЛИ

Лидери Демократског фронта, Социјалистичке народне партије и Позитивне Црне Горе, Миодраг Лекић, Срђан Милић и Дарко Пајовић, као и координатор Грађанског покрета Жарко Ракчевић позвали су представнике владајуће коалиције и мањинских партија на састанак на којем би им, како су навели, образложили иницијативу за формирање владе националног јединства.

parlament cg

У ДПС су експлицитни, па кажу да им је иницијатива опозиције неприхватљива. У СДП-у и мањинским странкама наводе да не виде јасно да су у опозиционој иницијативи најважније НАТО интеграције, што је за владајућу коалицију приоритет и предуслов.

„За мене је та иницијатива немогућа. Не знам ко у ДПС-у може размишљати да је реално прихватљива”, јасан је Миодраг Вуковић из ДПС-а.

У СДП-у су категорични-само иницијатива која убрзава НАТО интеграције има смисла. Ова опозициона им, кажу, није потпуно јасна, преноси РТЦГ.

“Свакако ћемо уважити свакога ко пошаље неку врсту иницијативе, размотрити је, али приоритети СДП-а и парламентарне већине у овом тренутку су јасни. То је наставак испуњавања стратешких циљева које се односе на евроатланске интеграције са жељом да добијемо позив за НАТО ове године”, казао је Мирко Станић из СДП-а.

Бошњачка странка ће идеју опозиционара размотрити на партијским органима, али ни њима није баш најјаснија.

suljo-mustafic

“Мислим да та идеја у овом тренутку није довољно јасна, да је прилично магловита, да долази од потпуно различитих политичких субјеката, који чак око неких својих заједничких активности немају усаглашен у потпуности став”, казао је Суљо Мустафић из Бошњачке странке.

И у Хрватској грађанској иницијативи кажу да ће размотрити иницијативу, али поручују да је НАТО приоритет.

“Овдје видимо доста субјеката који имају различита програмска опредјељења, а оно што треба да нас обједини су управо та програмска опредјељења и нешто за шта се Црна Гора ове године припрема, а то је улазак у НАТО”, казала је Марија Вучиновић из ХГИ-а.

Nik Đeljošaj

Представник албанских странака Ник Ђељошај каже да неће одбити позив за разговор, иако је, како каже, још свјежа слика присуства појединих лидера опозиције недавном протесту против доласка Хашима Тачија.

4 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  “Свакако ћемо уважити свакога ко пошаље неку врсту иницијативе, размотрити је, али приоритети СДП-а и парламентарне већине у овом тренутку су јасни. То је наставак испуњавања стратешких циљева које се односе на евроатланске интеграције са жељом да добијемо позив за НАТО ове године”

  J..O VAS NATO!!!

 2. 0
  0

  Лекићу, добио си што си тражио. Немој молим те више обједињавати опозицију.

 3. 0
  0

  Ха,ха, ха….Спрдају се ови из власти са ДФ опзицијим којој се придружио изгубљени СНП кога систематски уништава управо ДФ.
  Несрећни Срђа (Милићу) појешће вас рђа.

 4. 0
  0

  Računica ovih iz vlasti je jasna. Dobro nam je i tako će biti sve dok služimo NATO-u. Pri tome su veći NATO-vci od DPS ova stokokupljevina oko njega.
  Inače, zajedniči im je sadržalac: Zabolje nas ona stvar i za Crnu Goru i za njene građane.
  Nažalost, u političkom smislu, Lakić sve više liči na žabca koji nikako da se dočepa bare.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here