Насловна Политика Разговор Трампа и Путина: Односи на једнаким основама

Разговор Трампа и Путина: Односи на једнаким основама

0
ПОДИЈЕЛИ

Амерички предсједник Доналд Трамп разговарао је јуче по први пут са руским предсједником Владимиром Путином. У телефонском разговору отворена су бројна питања, као што је заједничка борба против Исламске државе, украјинска криза, Корејско полуострво, нуклеарни програм Ирана а говорило се и о будућем сусрету, саопштио је Кремљ. Договорили су се да развијају односе на „једнаким основама“.

Трамп је још у својој предсједничкој кампањи најавио побољшање односа са Русијом што и данас изазива бројне нападе на њега. Према наводима Кремља предсједници су се договорили да раде на одређивању времена и мјеста њиховог састанка као и да буду у сталном контакту. Није било ријечи о ублажавању санкција Русији.

Путин је честитао Трампу на избору за америчког предсједника, а током првог разговора владала атмосфера обнове и побољшања америчко-руске сарадње.  „РТС“ преноси наводе Кремља да су се два предсједника сагласила да је приоритет уједињење напора у борби против међународног тероризма, координисање руских и америчких акција зарад побједе у борби против Исламске државе и других терористичких организација у Сирији. Они су нагласили и важност обнове трговине и економских веза између две земље.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here