Насловна Друштво Разбијена мрежа шверца људи, ухапшен држављанин Црне Горе

Разбијена мрежа шверца људи, ухапшен држављанин Црне Горе

0
ПОДИЈЕЛИ

Пољска полиција и гранична стража разбиле су међународну групу која је шверцовала избјеглице из Русије на Запад, израђивала за њих фалсификате исправа, а бавила се и шверцом наркотика, саопштила је данас гранична стража.

lisice-hapsenje-1332406808-138190

Полиција и гранична стража су претходних дана у Варшави након претреса објеката у пољској пријестноци и околини ухапсили два мушкарца и једну жену из Вијетнама, Пољакињу вијетнамског поријекла, држављанина Црне Горе и једног држављанина Турске.

Приликом претреса је заплијењен 1,5 килограм дрога разних врста, највише метамфетамина и марихуане, фалсификовани пашоси и личне карте, дозволе за боравак и нелегално ватрено оружје.

„Оптужени су за шверц и продају разних врста дрога, организовано пребацивање особа преко граница, углавном Вијетнамаца из Русије на Запад и фалсификовање разних врста исправа. Дрогу коју су прошверцовали у Пољској су препродавали преко одлично организоване мреже дилера – Пољака, Вијетнамаца и Бугара“, казала је данас пољским медијима Дагмара Бјелец Јанас из Граничне страже Пољске.

Четворо из те међународне криминалне групе суд је задржао у истражном затвору, а остали се бране са слободе али без права да напусте Пољску. За та кривична дјела пријети им по пољским законима до осам година затвора.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here