Насловна Издвојено Разбијање режимске монтаже: И Катнић тврди да су „Руси“ отишли редовним летом...

Разбијање режимске монтаже: И Катнић тврди да су „Руси“ отишли редовним летом за Москву

Из Србије су демантовали да су "руски грађани депортовани из Србије" а након што су наводно припремали "пуч"

0
Едуард Шишмаков, Милорад Катнић, Владимир Попов

Главни специјални тужилац Миливоје Катнић тврди да су Едуард Шишмаков и Владимир Попов, наводни протагонисти „државног удара“ на дан парламентарних избора у Црној Гори 16. октобра 2016. године, отишли за Русију редовним летом за Москву, а да је секретар Савјета безбједности Русије Николај Петрушев био у посјети Србији тек пет дана касније.

Ово је још само један клин који разбија ионако лабав сценарио оптужнице за „државни удар“.

Подсјетимо, у режимским медијима се упорно понавља верзија да је Петрушев искористио посјету Србији како би дошао по своје агенте и вратио их у Русију.

Поводом тога, Катнић је у октобру прошле године тражио да се у суђењу за државни удар“ за свједоке позову Петрушев и предсједник Руске Федерације Владимир Путин, како би појаснили све нејасноће око наводне умијешаности Русије у „државни удар“.

Русија од почетка демантује умијешаност у догађаје из октобра 2016. године. Из Србије су такође демантовали да су „руски грађани депортовани из Србије“ а након што су наводно припремали „пуч“.

Исто је демантовала и Амбасада Руске Федерације у Београду. Такође, портпарол руског предсједника Дмитриј Песков потврдио је да је Патрушев био у уобичајеној посети Србији, током које се углавном говорило о билатералним односима.

Посјета Петрушева Србији 24. октобра 2016.

Да се ради о слабој конструкцији може се видјети ако се поређају чињенице и датуми. Петрушев је дошао у званичну посјету Србији 26. октобра 2016. године. Шишмаков и Попов су Србију напустили 21. октобра 2016. године и то редовним летом из Београда.

Дакле, никаквог скривања агената није било. Према последњој изјави свједока сарадника Саше Синђелића, коју је екслузивно објавио ИН4С, чувени „Еди“ није био у Београду ни због каквог пуча у Црној Гори, већ јер је скупљао материјал за књигу.

Одговор српског тужилаштва на замолницу СДТ-а о уласку и изласку Попова и Шишмакова из Србије

Како се види и у одговору Тужилаштва за организовани криминал Републике Србије на замолницу СДТ-а, Шишмаков и Попов су Србију напустили прије доласка Петрушева, и то редовним летом из Београда за Москву.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here