Насловна Насловна Равногорски покрет организује скуп подршке Богићевићу

Равногорски покрет организује скуп подршке Богићевићу

0
ПОДИЈЕЛИ

Равногорски покрет ће у суботу, 28. јануара, испред зграде суда у Крагујевцу, на Тргу Радомира Путника, одржати у 13 сати скуп подршке Предрагу Богићевићу, предсједнику Равногорског покрета, који је ухапшен је по Интерполовој потјерници и по тужбеном захтјеву Црне Горе без доказа.

На том мјесту ће грађани, присталице Покрета и сви који се боре за правду и истину, покушати да спријече изручење Предрага Богићевића, који је, наводи се у њиховм саопштењу, ухапшен без доказа и на основу политичких а не правних основа.

Раније су из Покрета изразили дубоку забринутост због „евидентног кршења закона у овом поступку“ и упозорили да постоји „тзв. црногорски лоби који инсистира на изузетно строгом поступању према Богићевићу“.

„Дубоко смо забринути чињеницом да постоји двојност критеријума у Србском тужилаштву, где су од двојице тражених по Интерполовој потерноци, према једном примењен примеренији а према другом од потраживаних, Предрагу Богићевићу непримерен и ничим оправдан строжи поступак! Брине нас и то што од наших извора у полицији и тужилаштву сазнајемо да постоји тзв. црногорски лоби који инсистира на изузетно строгом поступању према Богићевићу! Запањујеће је уопште чути да у државним органима Србије постоји лоби друге државе!

Мрдаковић: Имамо сведоке да је позван да брани српски народ

Богићевића је полиција ухапсила у стану у коме живи са породицом, а налази се у обичном, а не у екстрадиционом притвору, да би се, како стоји у решењу Вишег суда, „спречило његово бекство“, каже за Блиц његов адвокат Славиша Мрдаковић.

Адвокат истиче да је Богићевић од 13. јанура ове године у изолацији, може да виђа само чланове породице, и то преко „стакла“.

predrag-bogicevic-2

Он додаје да до сада није достављен ни један једини доказ против Богићевића.

– Прадраг Богићевић је 15. октобра био у Подгорици, а следећег дана у Крагујевцу. Имамо сведоке да је позван да брани српски народ, због најава да ће на дан избора присталице Мила Ђукановића напасти демократску опозицију. Требало је да буде само „живи зид“, да спречи са људима који би ту дошли, својим телима, сукобе. Није било сукоба, а да је Предраг Богићевић био умешан у било какву криминалну делатност био би ухапшен. Све време је био код рођака, и није био на улици. Изашао је нормално из Црне Горе, аутобусом, и није важио за безбедносно опасног човека – каже адвокат Славиша Мрдаковић.

Како Блиц сазнаје из поузданих извора, држава Србија није прихватила да је Предраг Богићевић основано осумњичен за стварање криминалне организације, али је остала друга тачка оптужбе за тероризам у покушају.

predrag-bogicevic-3

Богићевић хуманитарац

Предраг Богићевић никада није кривично одговарао, нити је осуђиван. Има жену и двоје дјеце. До дана хапшења је радио у Пошти Србије. Учесник је рата као припадник ЈНА, када је у борбама у Вуковару рањен, и од тада је ратни војни инвалид са 40 одсто оштећења.

Организатор је многобројних хуманитарних акција давања крви, као и сакупљања помоћи за ратне инвалиде, дјецу страдалих бораца, као и за друге социјално и материјално угрожене грађане без обзира на нацију, вјеру и политичку припадност, наводи Блиц.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here