Насловна Издвојено Равногорски покрет ЦГ: „Државни удар“ наставак примитивне комунистичке пропаганде

Равногорски покрет ЦГ: „Државни удар“ наставак примитивне комунистичке пропаганде

3
ПОДИЈЕЛИ

У Равногорском покрету Црне Горе сматрамо да је актуелно суђење о наводном државном удару на дан парламентарних избора 16. октобра прошле године наставак примитивне комунистичке пропаганде против традиције Југословенске војске у отаџбини и њених припадника широм српских земаља – саопштено је из Равногорског покрета Црне Горе, чије саопштење потпијује Војвода Милета Павићевић Чича.

„Данас нико више није наиван, па ни они који његују и поштују традицију ЈВуО у Црној Гори, па да има дилеме око тога да је актуелна власт потпуно намјерно одабрала циљну групу коју ће оптужити за тобожњи државни удар и у њих је стрпала разне војводе, њихове присталице, али и недужне људи који искрено воле и поштују идеологију и мученике Равне Горе“, наводе они.

Као поштоваоци равногорске идеје и као чланови легално регистрованог Равногорског покрета у Црној Гори они протестују против праксе државних власти и још једном опомињу да оставе на миру четнике, њихове породице и потомке.

Како кажу, велики број данашњих потомака тих људи ни дан-данас не знају гдје су им и због чега убијени преци и зато одлучно протестују против тужилачких и осталих монтажа чији је циљ да и нерођенима у Црној Гори огади сваки помен четника.

„Они су били војници југословенске и српске монархије и због својих идеја су убијени на правди Бога и због тога нико нема право да њихов покрет и идеје на овако примитиван и непристојан начин послије више од 70 година блати и представља као сталну опасност за Црну Гору“, кажу у Покрету.

Они тврде да разне војводе и свједоке-сараднике који се у афери монтираног државног удара наводе као организатори „завјере вијека“ против Црне Горе нити познају нити су са њима у било којем погледу сарађивали.

„Не знамо ни од кога су све добијали те титуле које помињу свједоци и тужиоци, али знамо да су војводе из Уједињеног Равногорског покрета свих Српских земаља и расејања они које је прије неколико година именовао посљедњи живи војвода Драже Михаиловића – доктор Мило Ракочевић у Цркви Светог Саве у Паризу“, истичу они и закључују:

Оваквим понашањем актуелни режим и њихови тужиоци показују да у идеолошком образовању нијесу одмакли даље од прекаљених комуниста из Брозовог доба, али не пристајемо да нам они и даље одређују и брутално прекрајају историју и будућност и то све само због интереса једног човјека и групе људи око њега. Равногорски покрет Црне Горе ће у складу са својим утицајем покушати да прикаже другачију слику о равногорским јунацима и ђенералу Дражи Михаиловићу, а која нема никакве везе са ониме што се сваки дан пласира нашој јавности. Знамо да то неће бити нимало лако, јер против тога је цјелокупна медијска и остала машинерија данашњег режима, али вјерујемо да је истина и правда на нашој страни и да ће кад-тад побиједити лажи и удбашка и остала подметања актуелног режима.“

3 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Пошто у Црној Гори влада деценијски страх слободе говора и мишљења, то је присутан примитивизам у просуђивању чињеница и злих намјера. Довољно је дићи ларму да је неко четник, четнички истомишљеник и сва “стока“ навали у том смјеру, а забрекли волови само мучу и задовољно копитама “ударају и навијају“. Тако се и од групице старијих, мирољубивих домаћина и домаћица, , направе страшни терористи. А волови, смију ли се смију. Грешници, који живе у вишедеценијском гријеху.

  • 0
   0

   Они су направили да на помен Србин , српско 30% грађана Црне Горе то доживљава као нешто непријатељско, иако никад тако нису осјећали, ни мислили. Али кад двадесет година понављаш сваки дан једно исто и камен би почео да мрзи, а не мекани људски мозак.

 2. 0
  0

  Mileta Pavićević i njegovo udruženje su pravi poštovaoci četničkih tradicija. Nekakve tzv. vojvode Paja,Jare,Čeko i ostala bulumenta koju je svojevremeno Šešelj instalirao su obični plaćenici tajnih službi.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here