Насловна Друштво „Равна гора неће поделити Србију“

„Равна гора неће поделити Србију“

0
ПОДИЈЕЛИ

serija-ravna-gora-rados-bajic-diverzantska-grupa-brandenburg-1382392961-385061Лазар Ристовски рекао је, гостујући на РТС-у, да ће „Равна гора“ бити једна од оних серија које је РТС знао да прави у прошлости. Српски глумац не сматра да ће серија створити нове поделе и каже да би, пошто је о партизанима направљено око 300 филмова, било фер направити стотинак остварења не само о четницима, већ и о Првом светском рату и Балканским ратовима.

За три дана почиње емитовање серије Равна гора, а у њој ће Лазар Ристовски глумити генерала Бору Мирковића, једног од организатора пуча 27. марта 1941. године, након ког је краљ напустио земљу.

Ристовски каже да ово није прича само о Дражи Михајловићу, већ о једном интригантном времену и српским поделама.

„Душко Ковачевић има ону књигу о 20 српских подела, али ја, нажалост, мислим да ми имамо много више. Једна од тих подела је и она на четнике и партизане. Пошто је о партизанима направљено око 300 филмова, мислим да би било фер направити стотинак остварења не само о четницима, већ и о Првом светском рату и Балканским ратовима“, каже легенда српског глумишта.

„Када се говори о овој серији прво треба поменути Радоша Бајића, који је написао сјајан сценарио, одлично изрежирао и извукао све што се могло извући из сјајних глумаца које је окупио. Мислим да је направио сјајан резултат“, истакао је Ристовски.

Говорећи о лику којег глуми, Ристовски каже да је бригадни генерал Бора Мирковић био, пре свега, велики патриота.

„О њему се врло мало зна. Учествовао је у Балканским ратовима, Првом, али на неки начин и у Другом светском рату. Дакле, човек који је цео свој живот посветио Србији на најморалнији и најисправнији начин“, објаснио је српски глумац.

Он је нажалост, како Ристовски каже, доживео трагедију када је поломио обе ноге, а Енглези су га евакуисали у Египат.

„Био је енглески човек. Да не кажем шпијун, пошто је то некад ружна реч. Али он јесте био на неки начин енглески човек и он је човек који је организовао тај 27. март. Упркос свему, био је велики патриота и генерал“, истиче Ристовски.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here