Насловна Друштво Распоред Божићних служби Митрополита Амфилохија

Распоред Божићних служби Митрополита Амфилохија

1
ПОДИЈЕЛИ

Митрополија Црногорско-приморска је издала саопштење у којем је објављен распоред Божићних служби Митрополита Амфилохија, који ће у понедјељак 5. јануара читати Божићну поруку на Цетињу у Митрополији црногорско-приморској у 12:00 часова.

mitropolit-badnjaci

На Бадњи дан, 6. јануара  Високопреосвећени Митрополит Амфилохије служиће Свету архијерејску литургију у Саборном храму Светог Јована Владимира у Бару, послије које ће благословити бадњаке.

 Истог дана он ће обавити свечано налагање бадњака и то:

– у 13:00 испред манастира Светог Николе на Ободу – Ријека Црнојевића,

– у 15:00 испред Цетињског манастира,

– у 16:30 испред храма Светих свештеномученика и мученика на Пардусу 

– у 17:30 часова испред Саборног Храма Христовог Васкрсења у Подгорици.

У наставку, послије налагања Бадњака испред Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици биће одржана Свечана академија под називом ”Стојте Галије Царске”, која је посвећена стогодишњици Првог свјетског рата и учешћу Црне Горе у њему.

На Божић, 7. јануара Митрополит Амфилохије ће Свету архијерејску литургију служити у Саборном Храму Христовог Васкрсења у Подгорици, са почетком у 08:00 часова.

Други дан Божића служиће Свету архијерејску литургију у Манастиру Морачи са почетком у 09:00 часова, а трећег дана Божића у манастиру Дуљево, такође са почетком у 09:00 часова.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Улоге: Бојана Пековић као Србија, Лепомир Ивковић као Војвода Степа Степановић/Сердар Јанко Вукотић, Стефан Димитријев као Гаврило Принцип, Јелена и Ивана Жигон као Милунка Савић, Милорад Бошковић као Момчило Гаврић, Љиљана Велимиров као Анђео, ансабл Ла-луна као Аустријска војска, КУД „Илија Кишић“ из Зеленике и „Слога“ из Ђеновића као Српски народ . Бране Ђуричић, кореограф и Нинослав Адемовић, музика. Овај музичко-сценски спектакл је одличан. Свечана академија под називом ”Стојте Галије Царске”, која је посвећена стогодишњици Првог свјетског рата и учешћу Црне Горе у њему. Свечана академија је одржана послије налагања Бадњака испред Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here