Насловна Политика Расподјела пара Вуксановићевом савјету пред судом

Расподјела пара Вуксановићевом савјету пред судом

1
ПОДИЈЕЛИ

momcilo-vuksanovic1

Невладина организација Грађанска алијанса поднијела је тужбу Управном суду Црне Горе у којој тражи да се последња расподјела средстава Фонда за мањине поништи, зато што је дошло до битних повреда управног поступка.

Тужбом је затражено да се одлука поништи и да буде донијета нова, у складу са одредбама Закона о општем управном поступку.

Управни одбор Фонда за мањине 9. децембра 2014. године донио је одлуку 1986/14 о расподјели средстава за 2014. годину, која је 18. децембра објављена на интернет страници тог фонда.

Фонд је одлуком о расподјели средстава повриједио правила поступка и погрешно и непотпуно утврдио чињенично стање, оцјењује се у тужби Грађанске алијансе.

Наводи се да је управни одбор нагласио да је кандидовани пројекат Грађанске алијансе такав да неиспуњава услове пријаве на конкурс, под тачком ФЗ. Према тужби, Управни одбор није дао образложење и доказе на који начин пројекат Грађанске алијансе није испунио услове.

Напоменуто је да је Управни суд већ поништио подјелу средстава Фонда 2012. године, али да та пресуда никада, није испоштована.

Оцјењује се да је најновијом одлуком Фонд за мањине „грубо прекршио” правила управног поступка.

Из Грађанске алијансе раније је саопштено да су провјером у регистру Министарства унутрашњих послова (МУП) утврдили да је члан Управног одбора Фонда Момчило Вуксановић оснивач свих организација које су добиле новац на последњем конкурсу Фонда за мањине.

Из Нове српске демократије су се обратили врховном државном тужиоцу поводом, како тврде, незаконитог формирања Српског националног савјета (СНС) и подјеле новца.

Из Грађанске алијансе су саопштили да је у регистру МУП-а наведено да је Вуксановић оснивач Друштва српских домаћина и Српског културног центра Стефан Немања. Осим те двије организације, на конкурсу Фонда новац су добили и Српски национални савјет, чији је Вуксановић предсједник, као и НВО Друштво за равноправност и толеранцију, иза које, како кажу у ГА, такође Брисел подржава измјене закона.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here