Насловна Друштво Расписана потјерница: Енес Мемић осумњичен да је усмртио полицајца

Расписана потјерница: Енес Мемић осумњичен да је усмртио полицајца

0
ПОДИЈЕЛИ

Црногорска полиција расписала је потјерницу за Енисом Мемићем (31) из Пријепоља због сумње да је прошле сриједе, у 19.40 сати, на регионалном путу Слијепач мост-Томашево усмртио саобраћајног полицајца Ирфана Кујовића (42) из Бијелог Поља, сазнаје ТВ Вијести.uvidjaj

Црногорској полицији ће у проналажењу и хапшењу Мемића помоћ пружити српске колеге.

Саговорник ТВ Вијести каже да први резултати истраге указују да је Мемић успио да након злочина побјегне из Црне Горе, због чега су позив за помоћ упутили српским и босанским колегама на чијим територијама је, како се вјерује, тражио склониште. Ипак, додаје исти саговорник, полиција не искључује могућност да се Мемић можда само негдје притајио у Црној Гори, због чега и даље трају претраге терена.

Полицији посао олакшава чињеница да је Мемић њихов стари познаник. Ухапшен је крајем 2012. године у међународној акцији „Трио“ када су пали међународни шверцери наркотика.

У јануару прошле године суткиња Биљана Ускоковић, у подгоричком Вишем суду, осудила га је на годину робије због оптужбе да је марихуану преносио из Албаније до Тузи, а затим из Бијелог Поља, па даље у Босну и Херцеговину.

Подсјећамо, у полицијској акцији „Трио“ заплијењено је 250 килограма марихуане и већа количина оружја, а ухапшена су 23 члана четири криминалне групе који су шверцовали марихуану на територију Црне Горе, Албаније, Србије, БиХ и Хрватске.

Управо то је разлог да полиција, осим што трага за Мемићем због смрти полицајца Кујовића, уједно прошири своју истрагу и испита због чега је он овдје боравио.

Док потрага за Мемићем траје, случај се, због озбиљности и тежине кривичног дјела, како је то за ТВ Вијести потврдио основни тужилац у Бијелом Пољу Мирко Булатовић, премјестио из Основног у Више државно тужилаштво, гдје ће наставити да спроводе радње у циљу утврђивања свих околности под којима је страдао саобраћајни полицајац.

Ирфан Кујовић погинуо је када је покушао да заустави возача који га је потом возилом ударио и оборио.

По ријечима свједока, одбјегли возач управљао је хаварисаним голфом без регистарских ознака. Полиција је одмах блокирала све путеве. Дан касније активиране су све расположиве полицијске, али и хеликоптерска јединица, али ипак возач убица до данас није ухапшен.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here