Насловна Политика Расипништво: За Владу Црне Горе не важи да је гориво луксуз

Расипништво: За Владу Црне Горе не важи да је гориво луксуз

0
ПОДИЈЕЛИ

Milo Djukanovic 16

Упркос изјавама премијера Мила Ђукановића да је гориво за црногорске услове луксуз, Генерални секретаријат Владе ће ове године за њега потрошити око 29.000 евра више него прије двије године.

Према уговору са Југопетролом који је објавила Влада, за гориво за службене аутомобиле Генералног секретаријата од маја ове, до тог мјесеца наредне године ће се потрошити 50.000 евра пореских обвезника. За период од априла 2013. до априла 2014., Влада је Југопетролу за гориво исплатила 21.000 евра.

Ђукановић је у априлу ове године казао да је увођење накнаде за гориво од седам центи, као дијела финансирања изградње аутопута, логично јер је гориво за црногорске услове луксуз.

Ради се о производу који је у нашим условима показатељ вишег квалитета живота и луксуза и зато ми се чини врло логичним и одговорним што је Влада опредјелила да управо у времену када је дошло до појефтињења цијена горива, због пада цијена нафте на свјетском тржишту, подигне цијену и тако обезбиједи дио недостајућих прихода којима би рјешавала дефиците и обезбијдила уредно сервисирање кредита за унапријеђење путне инфраструктуре“ рекао је тада премијер.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here