Насловна Друштво Расељени поручили: На протест против доласка Тачија очекујемо све НВО и партије...

Расељени поручили: На протест против доласка Тачија очекујемо све НВО и партије којима је до људских права и мира

6
ПОДИЈЕЛИ

plakat protest

Савез удружења расељених у ЦГ, Удружење Црногораца Метохије и Удружење породица несталих и киднапованих на Косову и Метохији „Божур“, упутили су апел невладиним организацијама, политичким партијама и струковним удружењима у чијој је мисији промоција и заштита људских права, да упуте јавни позив својим члановима, симпатизерима и пријатељима да се придруже протесту против доласка терористе и трговца људским органима Хашима Тачија Црној Гори.

Протест се организује у петак 16. јануара у 12 сати пред вилом „Горица“ у Подгорици, а Управи полиције пријавио га је предсједник Савеза удружења расељених у ЦГ Миленко Јовановић.

„Дубоко вјерујемо да ће сви они грађани Црне Горе и јавни дјелатници који су мислима прије неколико дана били у мимоходу у Паризу, поводом терористичког чина и масакра над 12 новинара, 16 јануара бити на протесту у Подгорици којим ће бити изражено негодовање због доласка неупоредивно већег терористе и злочинца од оних који су убили недужне француске новинаре“ – наводи се у апелу три расељеничке асоцијације.

Taci i zuta kuca

„Наглашавамо да ћемо све НВО, политичке партије и струковна удружења која се баве људским правима, и којима је устину стало до људских права и противе се злочинима, а оглуше се о наш апел, сматрати лажним борцима за људска права и подржаваоцима злочина и злочинаца“ – наводи се у тексту апела.

Из Савеза подсјећају да је Парламентарна скупштина Савјета Европе јавно и јасно осумњичила и означила Тачија за покровитеља посла трговине људским органима Срба и Црногораца киднапованих на Косову и Метохији, а завршили у „Жутој кући“.

„Исто тако подсјећамо да је Хашим Тачи био вођа злогласне „ОВК“ која је сматрана терористичком организацијом и налазила се на свим црним листама САД-а, и европских држава, као и да је ријеч о човјеку који је осуђен правоснажном пресудом Окружног суда у Приштини на казну затвора од 10 година због терористичких дјелатности, и то прије званичног рата на Космету 1998- 1999 године. Због те пресуде, и каснијих злочина, и даље је на снази потјерница државе Србије за овим злочинцем“ – додаје се у апелу.

Milo-i-Taci

Савез удружења расељених подвлачи „да хиљаде породица расељених са Космета које живе у Црној Гори Тачија сматрају масовним убицом и најодговорнијом особом за судбину њихових киднапованих и отетих чланова, које је побио и њихове органе продао по западној Европи. Све те породице очекују да ће се у знак солидарности са њима, на протест доћи и сви грађани Црне Горе којима је стало до мира и који се не слажу са политиком легализације геноцида и етничког чишћења коју персонификује терориста Тачи“.

„Долазак Тачија отвара старе, незалијечене ране онима које су он и његова злочиначко-канибалска ОВК прогнали, а многима побили и поклали чланове породица. Зато, још једном позивамо и црногорски државни врх, да откаже гостопримство масовном убици, и то утолико прије што се не може водити политика двоструких стандарда, односно у исто вријеме осуђивати терористички чин у Паризу и уз највеће почасти примати највећи злочинац у Европи, који долази као „званичник“ лажне и међународно непризнате „државе“, која није чланица Уједињених нација“ – каже се у саопштењу које потписује Миленко Јовановић.

ПОДИЈЕЛИ

6 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Ajde sad partijasi, patriote, Crnogorcine, Srbende, odgovorite na ovaj apel obespravljenih, cije je najmilije Taci poklao. Da cujem sad Daliborku Uljarevic, Ljilju Raicevic, Teu Gorjanc, Slobodana Franovica,Simeta Dedovica, Momcila Radulovica, Vanju Calovic, Steva Muk, Gorana Djurovica . Ako precute ovo, gori su teroristi i fasti nego Taci.

 2. 0
  0

  Ovo je idealna prilika da se Crna Gora rehabilituje za priznanje lazne drzave Kosovo. Ne moze se oprati ta izdaja,ali se velikim skupom moze prakticno ponistiti ta izdajnicka odluka, a narod Crne Gore pokazati da ipaj nije neprijateljski prema braci Srbima. Uostalom, Taci je poklao pola crnogorske Metohije. Na protest, nego kako!!!

 3. 0
  0

  Ko ne dodje sve mu naopako bilo, istrijebila mu se familija zanavijek. Ovdje nema partija, NVO… Ovdje mora de se desi NAROD BRE!!!!!!!!!!!!!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here