Насловна Издвојено Раније одбијен због нестручности: “Тројка“ поново нуди Вујовића за пољопривреду

Раније одбијен због нестручности: “Тројка“ поново нуди Вујовића за пољопривреду

0
ПОДИЈЕЛИ

СДП, УРА и Демос предложиће да потпредсједник Владе Милорад Вујовић преузме ресор пољопривреде и руралног развоја након што је Миленко Поповић најавио да ће поднијети оставку, потврђено је “Вијестима”.

Три партије су на јучерашњем састанку договориле да Вујовић, који је потпредсједник Владе без ресора преузме пољопривреду, а потврду за то ће морати да сачекају до повратка премијера Мила Ђукановића из Аргентине.

Ђукановићев повратак сачекаће и озваничење оставке Поповића који је у понедјељак казао да функцију министра напушта из здравствених разлога.

Премијер раније, приликом предавања листе са опозиционим министрима није прихватио да Вујовић буде министар пољопривреде. Ђукановић је тада тврдио да Вујовић није компетентан за обављање функције коју је покривао Петар Ивановић.

Вујовић је онда постављен за потпредсједника Владе, а Поповић, који је претходно био планиран за вицепремијера, преузео пољопривреду.

Три партије су на јучерашњем састанку постигле коначан договор о именовању функционера по дубини у локалним предузећима, као и именовању помоћника директора са посебним овлашћењима у центрима за социјално старање у пет општина.

Кабинет потпредсједника Вујовића јуче је Влади поднио захтјев да све сједнице буду отворене за јавност, осим за тачке које су означене степеном тајности. Вујовић је тај захтјев поднио као приређивач, на заједнички предлог опозиције.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here