Насловна Политика Рама: Албанија и „Косово“ су једна земља, један народ, један сан

Рама: Албанија и „Косово“ су једна земља, један народ, један сан

3
ПОДИЈЕЛИ

У Приштини се данас одржава трећа заједница седница Владе Албаније и самопроглашене лажне државе Косово, а премијер Албаније Еди Рама је изјавио да треба ударити свеалбанске националне темеље у региону, те поручио да су „Албанија и Косово, једна земља, један народ, један заједнички сан“, пренио је Танјуг.

„Једна земља, један народ, један заједнички сан, заједно смо трансформирсали границе од јендека у мост сарадње која је јача из дана у дан“, рекао је Рама на сједници.

Он је нагласио да ће уједињење „‘Косова’ и Албаније бити реализовано под европском заставом“. Оценио је и да треба институционализовати односе Приштине са НАТО-ом, што је, како је рекао, истакао и на недавном скупу Северноатлантске алијансе у Тирани.

Поруку о „једном народу и једном сну“, Рама је објавио уочи данашње седнице у Приштини на свом Фејсбук профилу. На тој друштвеној мрежи се уочи скупа огласио и тзв. косовски премијер Иса Мустафа који је навео да се на састанку предвиђа потписивање више споразума.

„На овом састанку, поред осталих ствари, предвиђено је да се потпише и серија споразума из области јавне администрације, економије, енергетике и прекограничне сарадње“, навео је Мустафа.

Приштинска РТК преноси да ће „бити потписано седам споразума из разних области“, а да се „поподне очекује заједничка прес конференција тзв. косовског премијера Исе Мустафе и албанског премијера Едија Раме“.

Састанак тзв. владе у Приштини и Владе Албаније се одржава у Народној библиотеци, уз повећани степен безбедости, а грађанима је забрањен улазак и кретање по том здању.

3 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Бог ће ти судити. Не треба ништс више очекивати од њих када ни ми сами нисмо бољи.

  2. 0
    0

    Slobodno možete zatvoriti ovaj portal kad vam se na njega više „kače“ botovi DPS, SDP, SD, URA, DEMOS, Pozitivne, jednom riječju „nove Vlade“ nego oni kojima bi ovo trebalo biti namijenjeno!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here