Насловна Политика Ракчевић: Петља на Смоковцу ће коштати више од 30 милиона

Ракчевић: Петља на Смоковцу ће коштати више од 30 милиона

0
ПОДИЈЕЛИ

Поред тога што би изградња петље на Смоковцу коштала далеко више од поменутих 30 милиона евра, она би трајно и бесповратно уништила простор Рогама, утицала на загађење ријеке Мораче и других пијаћих вода, али и поставила бетонску препреку струјању вјетра, као главном пречишћивачу Подгорице, истиче Лука Ракчевић из ГП УРА.

Због свега тога, УРА захтијева да Скупштина Главног града позове ресорно министарство на дијалог, како би се пронашло боље, јефтиније и еколошки исплативије рјешење, а Рогами сачували од девастације, казао је на прес-конференцији одборник у Скупштини Главног града, Лука Ракчевић.

Он је казао да ће упутити захтјев Скупштини да на првој наредној сједници отвори дијалог о том питању и утврди одговорност због непоштовања препорука Просторног урбанистичког плана (ПУП) Подгорице, као највишег планског документа и навео да би Петља на Стрганици била јефтинија за 37 милиона.

Обрађивач ПУП-а Подгорице је, још 2013. године, представио СWОТ анализу двије локације – Смоковаца и Стрганице, и утврдио да би петља на Стрганици била неупоредиво боље, далеко јефтиније и еколошки исплативије рјешење, при чему би се траса ауто-пута Бар – Београд наставила правцем Долови – Горње Мрке. Изградња тог варијантног рјешења на Стрганици би, по тадашњим анализама обрађивача, била чак до 37 милиона еура јефтинија, од постојећег рјешења на Смоковцу. Док је Стрганица готово ненасељена и запуштена пољана, на Расу, у Рогамима, се налази преко 30 хектара обрадивог и плодног земљишта, преко 40 кућа са помоћним објектима, преко 5.000 корјена лозе и 1.000 стабала смокве, као и огромни други засади, бунари и водоводи, пословни простори, прилазни путеви и друга инфраструктура“, указао је Ракчевић.

Он је казао да би због свега тога „цијена изградње петље на Смоковцу далеко премашила поменуту цифру од 30 милиона евра, јер би подразумијевала и експропријацију огромног плодног земљишта и исплату велике изгубљене добити“.

„Нажалост, петљу на јефтинијој и повољнијој Стрганици више није могуће градити, јер су ископи тунела већ у одмаклој фази. Због тога, Скупштина Главног града мора утврдити: чија је одговорност то што се највиши плански документи нису поштовали, због чега је узрокована штета од више десетина милиона еура“, указао је Ракчевић.

Ракчевић је истакао да би, са друге стране, изградњом петље на Смоковцу, односно „на простору засеока Рас у Рогамима, дошло до трајног уништења тог прелијепог дијела Подгорице, који би свакој нормалној држави и сваком одговорном граду представљао просторни резервоар“.

„Док, можда никада неће ни доћи до изградње Јадранско-Јонског ауто-пута, а самим тим ни потребе да се петља гради у планираним габаритима, ресорно министарство није испунило ни законску обавезу и урадило Стратешку процјену утицаја на животну средину. Поред повећане опасности од загађења ријеке Мораче, изградњом наведене петље би се поставила и трајна бетонска препрека струјању сјеверног вјетра, као најважнијем пречишћивачу ваздуха у Подгорици, па и тиме значајно погоршала микро-клима. Коме је у интересу да Подгорица, чији је ваздух већ увелико загађен, доживи судбину Пљеваља?“, упитао је Ракчевић.

Грађански покрет УРА захтијева да Скупштина Главног града, у што краћем року, поднесе захтјев надлежном министарству да се пронађе боље и одрживије рјешење, па макар оно било и привременог карактера, како би се Рогами спасили од девастације, а заштитила читава Подгорица.

„Сраман је, неодговоран и неозбиљан однос градоначелника Стијеповића према градској имовини и грађанима Подгорице, као и његова невидљива и пасивна улога у читавом процесу. Умјесто да штити интересе града, он се прећутним аминовањем немјерљиве штете – сврстао на страну интереса тајкуна и пропалих једнократних политичких пројеката“, указао је Ракчевић.

Ракчевић је оцијенио да времена за чекање нема, јер би спашавање Рогама од девастације, значило и заштиту Подгорице.

„Док се предсједник Скупштине и бивши министар „без петље“, али и садашњи министри саобраћаја и финансија, на челу са предсједником Владе – праве необавијештени и луди, најављивајући унапријед изгубљени арбитражни поступак, због својих ранијих пропуста, прави је тренутак да Главни град, својим одговорним и чврстим ставом, заштити сопствену имовину и позове на дијалог, до проналажења бољег и адекватнијег прикључка“, закључио је Ракчевић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here