Насловна Политика Ракчевић: Очекујем да Абазовић преузме УРА-у

Ракчевић: Очекујем да Абазовић преузме УРА-у

2
ПОДИЈЕЛИ

На органима Грађанског покрета УРА донијета је одлука да се друга редовна конвенција одржи у првој половини априла 2017. године. Без обзира на исказану подршку и на Координационом и на Централном одбору УРА нећу се кандидовати за предсједника на наредној конвенцији. Оснивачи УРА-е знају за моју одлуку и намјеру да као предсједник у двогодишњем периоду покушам дати допринос пријеко потребним мирним промјенама у Црној Гори и да упоредо промовишемо нову генерацију компетентних и часних политичара грађанске орјентације. Чврсто вјерујем у програмска начела и мисију ГП УРА у дугом и тешком процесу мијењања наше Црне Горе. Унутар УРА-е постоји пуно демократско јединство и међусобно повјерење и уважавање. Те двије чињенице опредјељују моју одлуку и спремност да останем заједно са овим људима у руководству Грађанског покрета УРА, саопштио је данас предсједник ове странке Жарко Ракчевић.

„Озбиљни и мислећи људи су и раније знали колико су бесмислене и неистините шпекулације да сам се вратио политици да би, заштићен посланичким имунитетом и позицијом предсједника, заштитио свој милионски бизнис. Током три деценије јавног дјеловања, различитим интезитетом, вјерујем да се у више наврата показало да нијесам опсједнут опојним и изазовним осјећањима власти, моћи и и привилегија,“ истакао је он.

abazovic

У одговору на питање новинара Ракчевић је казао да је процес кандидовања отворен, али да Дритан Абазовић као богатство грађанске Црне Горе има његову и подршку органа УРА-е.

„Сматрам да је Дритан досадашњим ангажовањем показао да он није само богатство УРА-е већ и цијеле грађанске Црне Горе. Ако кажемо да смо грађанска држава зашто на челу неке партије не би био Албанац,“ објаснио је Ракчевић.

Потпредсједник УРА Дритан Абазовић је рекао да је задатак тима који ће се бавити организацијом Конвенције да обаве разговоре са свим општинским одборима и подизање инфраструктуре. Он се нада да ће се након Конвенције УРА постати још модернија партија.

„Убијеђени смо да ће Никшић након избора бити ново мјесто слободе у Црној Гори, а након Никшића и остали црногорски градови,“ рекао је Абазовић.

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    napreduješ u biznisu Rakčeviću ali nećeš da kažeš u Dalmatinsku ulicu od kafane do hotela. s tobom ista priča politika pa biznis i povlačenje

  2. 0
    0

    Е, ако Дритон преузме партију, биће им баш ура! Можда ће се ујединити са Тачијевом партијом, ионако је Дритону „Змија“ најмилији лидер из региона.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here