Насловна Политика Рајовић: Најоштрија осуда фашизма у Скупштини Пријестонице

Рајовић: Најоштрија осуда фашизма у Скупштини Пријестонице

0
ПОДИЈЕЛИ

,,Демократе Пријестонице најоштрије осуђују фашизам у Скупштини Пријестонице који се емитује из редова Демократске партије социјалиста. Сматрамо да су изјаве попут оне коју је послао одборник Мартиновић, да „партије чији коријени нијесу на Цетињу, треба да напусте Цетиње“ недопустиве у друштву које, макар и декларативно, почива на идејама антифашизма„, наводи се у саопштењу Бојана Рајовића.demokrate

Члан главног одбора Демократа сматра да су овакве изјаве недопустиве. Рајовић додаје, да би управо ДПС требао да напусти Цетиње, ако се већ њихови представници за то залажу, јер су кроз историју прогањали управо једну партију која је са Цетиња.

,,Такве изјаве, осим што су недопустиве, и непромишљене су. Ако одборник Мартиновић толико жели да Цетиње напусте партије чији коријени нијесу на Цетињу, можда би било најбоље да му ту жељу услиши партија којој припада јер, знано је свима, ни њени коријени нијесу на Цетињу, него тамо одакле су, не тако давно, прогонили управо партију чији коријени јесу били на Цетињу“.

Рајовић подсјећа да је ДПС склон томе да оригини све оне који нису по њиховој матрици. Представник Демократа је поздравио одслуку СДП-а да напусте сједницу приликом овакве изјаве, али сматрају да је изостала конкретнија реакција.

,,Лако је извести закључак да се њихова духовна матрица од тада до данас није значајно промијенила. ДПС и даље има амбицију да прогони свакога ко се по било ком, ма и најбезначајнијем основу, разликује од њих и са тим неће престати све док црногорски грађани коначно не смогну храбрости да их послије толико година пошаљу у историјски заборав.

Одлуку одборника СДП-а да, у циљу очувања дигнитета Скупштине Пријестонице, напусте засиједање у тренутку када се шаљу такве поруке, поздрављамо, али сматрамо да поступак одборника ДПС-а захтијева знатно строжију реакцију. Умјесто извињења, морала би се тражити кривична одговорност за носиоце порука којима се шири мржња и нетрпељивост“.

У Демократама су убијеђени да ни грађани Цетиња који су гласали за ДПС, нису заборавили нова задужења, поготово послије јучерашњег новг приједлога за кредитно задуживање Пријестонице. Зато је Рајовић позвао да казне ДПС већ на следећим изборима, и да гласају Демократе.

,,Ми, у Демократској Црној Гори, увјерени смо да ни грађани Цетиња који су на претходним локалним изборима гласали за ДПС то нису учинили зато да би се Цетиње тровало најсуманитијим идејама из прошлости којима нас све покушавају натјерати да заборавимо на кључне проблеме нашег Цетиња, као што је презадуженост која је управо метастазирала јучерашњим утврђивањем Приједлога за ново кредитно задужење Пријестонице.
Увјерени смо, такође, да Цетиње региструје све нечасне радње ДПС-а у овом мандату, те да ће на првим наредним изборима повјерење указати опозиционим партијама, Демократама поготово“, закључује Рајовић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here