Насловна Насловна Раичевић одговорио Катнићу: Хвала Миливоје што сте ме се сјетили

Раичевић одговорио Катнићу: Хвала Миливоје што сте ме се сјетили

Није ИН4С медиј „упрегнут у реализацију“ било чијих политичких интереса, него један од најпрепознатиљивијих лучоноша на нашем медијском небу који, ево већ 13 година, освјетљава пут до истине и правду чини ближом

28

Господине Катнићу,

Дуго сам размишљао да ли да реагујем на Ваше “живописне” или фантазмагоричне квалификације о мени, као и на који начин да Вам приближим контрадикторности којима обилују Ваше оптужбе.

Ја се за разлику од Вас нећу бавити Вама, ви сте ту ненадмашни и довољни сами себи. Дакле, мој одговор би био оштрији да су ове несувислости изречене прије пар година. Сад кад нас дијели 500 км и чињеница да сам удаљен од “црногорске праведне руке” трудићу се, и због чињенице да се мртвоме вуку на реп не стаје, да Вас, као човека у одласку, максимално уважим. Како би сте Ви рекли „тако је витешки“.

Ваше саопштење за јавност у којем сте директно прозвали мене и ИН4С, као медиј чији сам главни уредник, уопште ме не изненађује. Искрен да будем, тешко да сам очекивао од Вас другачији вид комуникације, осим замјену теза и посезање за крајње непримјереним квалификацијама којима настојите да себе прикажете.

Искрено ми је жао ако је и на тренутак „мој текст“ условио код вас страх од наводне медијске хајке, са исходом, како ви кажете, “ваше ликвидације“.

Међутим, изненадило ме Ваше непознавање суштине постојања и друштвене улоге медија, који у сваком друштву, па и у овом нашем, представља сервис грађана који имају право да знају истину, чак и у случају када неко сматра да је то право депласирана теза или, пак, цивилизацијски искорак који би требало да буде суспендован. Такође, до ове Ваше реакције, нисам знао да се у пренешеном и уредно потписаном тексту – који садржи искључиво јасно и недвосмислено постављена питања од стране колега из „Националиста“, крије материјал за извођење закључака према којима је Вас неко „означио као мету криминалних организација“ или Вам је „угрозио безбједност“?

Није ИН4С медиј „упрегнут у реализацију“ било чијих политичких интереса, него један од најпрепознатиљивијих лучоноша на нашем медијском небу који, ево већ 13 година, освјетљава пут до истине и правду чини ближом.

Господине Катнићу, пошто сте криминализовали новинарска питања до мјере да кроз њих примјећујете и скривене мотиве који, тобож, воде у правцу Ваше физичке ликвидације, притом, вјерујем, уопште не водећи рачуна о тежини јавно изговорене ријечи, интересује ме на који начин тумачите конкретне случајеве премлаћивања и неоснованих хапшења које сам доживио у протеклом периоду, саслушавања од стране Вашег специјалног полицијског тима, као и бројна малтретирања кроз која пролазе чланови моје породице, али и редакција ИН4С која је, подсјетићу Вас, добила званичну и неуобичајену честитку за 21. мај сљедеће садржине:

„Биће крви ! Мислите да можете радити шта хоћете и колико хоћете без икаквих посљедица? Мислите да сте анонимни и да не знамо који сте? Знамо тачно и који сте и гдје живите и гдје вам вам раде најмилији ! ИМА ДА ВАМ ПОБИЈЕМО СВЕ, ЦИЈЕЛЕ ПОРОДИЦЕ ДА ВАМ ИСТРАЖИМО ОД ДЈЕЦЕ У ЗИПЦИ ПА ДО НАЈСТАРИЈЕГА У ФАМИЛИЈИ. КОРОВ СЕ ИЗ КОРЈЕНА ЧУПА. БИТ ЋЕ КРВИ!

Интересује нас, да ли сте, као тужилац, испољили интересовање у конкретним случајевима и зашто нисте?

Ко је овдје мета, господине Катнићу?

Стога, као Главни специјални тужилац, требало би да говорите, искључиво и само – чињенице, не упуштајући се у било какве језичке бравуре, инсинуације, Ваше личне предосјећаје и осјећања, по којима сте, нажалост, препознати у јавности и које сте потврдили и у овом саопштењу, а који умногоме објашњавају природу и тежину Ваше оптужбе да је Гојко Раичевић интегрални дио „кухиње“ која је, ето, упрегнута у задатак ликвидације Главног специјалног тужиоца Миливоја Катнића.

С друге стране, понудићемо нашим читаоцима и широј јавности на закључак још један Ваш исказ из овог саопштења: „Свако лице које је кријумчарило цигарете, а у надлежности је Специјалног државног тужилаштва, без обзира ко је, чији је рођак или пријатељ, је лишавано слободе и процесуирано због кривичних дјела кријумчарења“. Крај цитата и без коментара.

Господине Катнићу, у крајњем, грађане не интересује, или далеко мањој мјери, степен личне блискости између Вас и Вашег кума власника компаније „Глосариј“, нити да ли се ви професионално осјећате као „цариник“ или „полицајац“. Оно што, данима, мјесецима и годинама уназад, између осталог, буди пажњу у очима јавности, јесу макар три ствари: зашто је Апелациони суд Црне Горе окарактерисао на онакав начин монтирани процес „државног удара“ у којем сте Ви и Ваш тим одиграли најзначајнију улогу. Зар није снимак у афери „Коверта“ довољан доказ високе корупције Славољуба Стијеповића и руководства ДПС-а који су, управо Вашим (не)чињењем, хируршки прецизно аболирани од једине могуће и оправдане пресуде? И због чега, након свега до сада, цијените да сте још увијек достојни функције Главног специјалног тужиоца?

Драги Миливоје, већ дужи период се осјећам заборављеним од „ментора“ које ми спочитавате и уз лијепе жеље изражавам Вам благодарност што сте ме се сјетили, за разлику од њих и незаслужено прозвали именом и презименом.

Гојко Раичевић, уредник ИН4С

Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

 

28 КОМЕНТАРИ

 1. Gospodine Raičević, bez obzira što Vas veoma cijenim i poštujem mnogo ste me razočarali zbog toga što se obraćate ovoj individui, jer kod nas ona narodna kaže:“ što se gov.. više mute, više smrde“

  21
  1
 2. Аоооо,
  Господски, достојанствено, водећи рачуна да се не злоупотреби позиција уредника медија који уређује. Још кад би “витез” то препознао и зацрвенио се. Свака част Гојку.

  118
  5
 3. Gojko Raicevic je simbol otpora , bio je na tapetu sluzbi od samog osnivanja in4s , udba je prepoznala opasnost. Prezivio je golgotu. A Katnic je obicna tranja i poslusnik svercera cigareta.

  113
  5
 4. Велика је ствар кад невино прогоњен човјек свом прогонитељу одговори овако витешки, господствено, људски, баш као Марко Миљанов.
  Учите се српству, ђецо црногорска, од Гојка.
  По мојем кантару, само људи као Гојко заслужују епитет ВЕЛИКИ Србин.

  126
  3
  • Велики поздрав Гојку и пуна подршка у даљем раду Ин4С. Ви заиста јесте медијски лучоноша Црне Горе.

   41
   1
 5. Брате Гојко Миливоје срља све више и више.
  Не зове се он без везе главни специјални тужилац.
  Ето, угледни сте новинар са широким познанством па пробајте да у данашње вријеме нађете у некој земљи на кугли земаљској специјалца као Миливоје, да вјерније служи као државни званичник једној јединој породици приватно.
  Просто је за не вјеровати колико је Миливоје привржен свом газди и колико је кадар да падне ниско у очима читаве јавности зарад интереса Мила, Аца и Ане.
  Књиге ће се писати а он са својим специјалним тужиоцима узимати као примјер лошег рада тужилаштва.
  Благо вама Гојко кад вас специјалац Миливоје напада, рекао би Матија Бећковић.

  47
  2
 6. Gojko Raičeviću, ne treba ništa da kažeš, njegova glava govori sve. Naučio glavudzan da ga vlast miluje po onoj konkavnoj ćeli pa prede kao stari mačak. Da je htio a naravno da nije, danas ne bi Crna Gora plivala u ovolikom kriminalu, ne bi Marović i pola DPS-a bila na slobodi u poharanoj i podijeljenoj Crnoj Gori, koju su poharali i podijelili njegovi stvoritelji.

  90
  3
 7. CITAT: „…изненадило ме Ваше непознавање суштине постојања и друштвене улоге медија“.
  Ne treba da Vas iznenađuje. On je taj zanat ispekao, zajedno sa Milom davno, a po poznatoj novinarskoj izreci: Laž koja se ponovi 10 puta postaje istina – vladali su ovih 30-tak godina.
  Katnić će sigurno završiti na robiji, bez obzira na spaljenu dokumentaciju, kao i Milo. To je „ireverzibilan“ proces, u kojem je In4S odigrao značajnu ulogu, i hvala Vam na informacijamo.
  Da nije bilo In4S-a mi ovdje bi mnogo manje znali šta se to događa kod vas u Crnoj Gori.
  I da ponovim još jednom:
  Zlonamjernim ljudima nikad ništa ne možete da dokažete.
  U tom smislu, ne treba ništa od dotičnog da vas iznenađuje, sem da učini nekakav častan potez.

  96
  3
 8. И због чега, након свега до сада, цијените да сте још увијек достојни функције Главног специјалног тужиоца?
  https://www.youtube.com/watch?v=epxaOFvvdBE
  Е чујете ли овог Раичевића,он изгледа није добро видио да нијесам завршио два потпорна зида и базен у Бајрмовици.Мисли ли он да ћу ја де се кувам у Подгорици љети!

  87
  3

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар
Молимо унесите име овдје