Насловна Насловна Раичевић: НАТО је „шлауф“ спаса за власт, а „Титаник“ за народ

Раичевић: НАТО је „шлауф“ спаса за власт, а „Титаник“ за народ

6
ПОДИЈЕЛИ

Gojko-Raicevic-u-Tivtu-4

Уколико и ове године измакне позив за чланство Црне Горе у НАТО то би био најтежи ударац државној политици коју персонификује коалиција ДПС-СДП. Јер, прошле године „бачено“ је 200.000 евра, колико ће и ове, па нови кикс за режим значио би потоп.

Због тога су ријешили да на ноге дигну све државне институције, невладин сектор, партије, чак и дјецу не би ли дошли до циља. Интензивна кампања почиње овог мјесеца и трајаће до краја године, када ће се опет у Велсу одлучивати о позиву за чланство у ту војну алијансу.

„Имаћемо кампању која ће бити осмишљена тако да свим грађанима објаснимо зашто је добро да Црна Гора постане део НАТО савеза, поручује Веско Гарчевић, национални координатор.

Председник Мировног покрета „Не у рат, не у НАТО“ Гојко Раичевић каже, за „Новости“, да је Влада Црне Горе улажући огромна средства пореских обвезника и до сада спроводила агресивну НАТО кампању, па је ипак доживела фијаско.

Зато је и смијењен њен координатор за НАТО интеграције Небојша Калуђеровић. Сва истраживања, укључујући и владина, говоре о континуираном порасту броја грађана који су против уласка Црне Горе у ратни и освајачки Сјевероатлантски савез. Кампања владе је била прљава, блиједа, неаргументована, усиљена, и зато је доживела пораз“, каже Раичевић.

Он подсјећање да се све дешава у часу када резултати истраживања не иду наруку НАТО промотерима, јер је расположење грађана против те војне машинерије.

gojko raicevic

Влада је добила „по ушима“ од својих западних ментора због пада расположења грађана који су за НАТО, и сад је на сцени покушај рехабилитације због таквог стања, и то по сваку цијену. С друге стране, Мило Ђукановић и његова екипа једино још у НАТО виде наду која би их задржала на политичкој сцени. Они НАТО виде као „шлауф“ који ће их спасти политичког и моралног бродолома и суноврата. Али ће, с друге стране, евентуални улазак Црне Горе у НАТО у исто вријеме за грађане бити укрцавање на „Титаник“ на коме нема никакве опреме за спасавање“, каже Раичевић.

Режим би, каже саговорник „Новости“, радо да се нађе пред вратима НАТО, али је њен проблем што та алијанса неће тамо гдје је непожељна.

У НАТО знају да ће у Црној Гори бити третирани као непријатељи и агресори уколико овде дођу мимо воље народа. Радује ме, и поред материјалне биједе у коју их је довела ова власт, спознаја код грађана Црне Горе да је НАТО окупациона и освајачка војна машинерија. Ми из Мировног покрета одавно смо раскрстили са недоумицама везано за ту злочиначку организацију. НАТО је агресор, а НАТО војник на тлу Црне Горе окупатор“, истакао је Раичевић.

Gojko Raicevic u Tivtu 2

Према његовим ријечима, неријешено питање граница додатно оптерећује евроатлантске интеграције Црне Горе.

Званична Подгорица има проблем разграничења са државама у окружењу гдје су смјештене НАТО трупе. Хашим Тачи и Албанци из окупиране јужне српске покрајине траже дио, БиХ хоће Суторину, док Хрвати траже Превлаку. Једино са Србијом нема проблема“, указује Раичевић.

Он је истакао да је референдум једино рјешење да се питање око чланства Црне Горе у НАТО ријеши.

Прије свега Црна Гора није позвана у чланство у НАТО, већ ДПС и СДП. Ако стигне такав позив, референдум је за народ једино решење. И нека преломи хоће ли се потчинити онима који су им државу сурово бомбардовали 1999. године и на тај начин прихвате окупацију или не. Уколико се одлука буде доносила у Скупштини Црне Горе, власт ће морати да преузме огромну одговорност због догађаја који би могли уследити“, закључио је Раичевић.

6 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Nato pakt da ili NE ,nije samo pitanje svog suvereniteta ili pitanje cojastva i junastva,nego i mnoga druga pitanja koja se mogu postavit ,a jedno od najvaznijih koliko ce to nas da kosta?
  Kazu samo godisnje 2% nacionalnog dohotka,sto se sve moze sa tim novcem u ovakvoj drzavi napraviti nije potrebno govoriti.
  Nato pakt u svom naslovu nosi odrednicu odbrambeni pakt, sto je izgubilo na znacaju i za corave i gluve, istodobno i dalje Amerika ima u svoj budzet stavku za odbranu preko 700 miljardi $,da li i mi trebamo da pomognemo pored ostalih je jedina prava istina i volja ljudi koji rukovode tom zlikovackom organizacijom.
  Tako se stanje zakuvalo jer sve je manje onih koji pored obavezne kvote trebaju dodatna srestav da uplate a to nerado cine ili ne cine,pa u jednoj takvoj situaciji i Crna Gora je dobrodosla , po onoj narodnoj svaka mala pripomaze.
  Tako su se na celo kolone glupih i nadasve izopacenih nacija, nasli poljaci koji su u svojim planovima kao nacije koja treba da ima udarnu pesnicu protiv Rusje,da li zavesti od Amerike pa su tako narucili jedno od modrenijih naoruzanja koje Amerika ima u svom satavu od 2005 godine i to 40 komada raketa tip 40 AGM-158As po cijeni 400 000$ po komadu-domet 370 km

  Medjutim Poljska se ne zadovoljava samo time vec u svom sizofrenicnom stanju su i planovi za druga naoruzanja koja bi po planerima trebala da paralisu naoruzanje koje posjeduje Rusija,pa su tako u nabavci i naoruzanja

  HOMAR iz Lockheed Martin li Technik naravno iz USA.Koliko ce to sve da kosta Poljsku i njihove poreske obveznike to trenutno nije na raspravi,sada je trenutno vazno podgrijavati mrznju prema Rusiji ,bilo ubistvima ili cime drugom to nije vazno.
  Mozda je u svoj ovoj nesreci dobro da smo goli ko pistolj pa se mi necemo (mada nije iskljuceno) zaduzivati,ali ako Milas vidi potrebu da u sveopstem haosu jedno takvo zaduzivanje nebi skodilo i prikriju se druge muntne radnje ,nije ni to iskljuceno bez obzira sto ovim sistemima nebi imao ko ni rukovoditi.
  Zato sto vise u narod objasnjenja koja su vrlo vazna da se prezentira koliko je to i pored svega sto je lose i ekonomski jedna katastrofa.
  Gojko budi pozdravljen i prozovite ovu nesretnu OPOZICIJU ako ista misli da se energicnije ukljuci u tu kampanju.
  Dolje Nato fasiti.

 2. 0
  0

  Толико су разуларене су западни политичари у спрези с медијима огуглали од своје моћи, опијени злом и заслијепљени мржњом према Русији, што се испољава и ових дана хорним оптужбама на рачун Кремља због убиства Бориса Немцова, да могу лако изазвати нуклеарни рат и тиме пропаст свијета. Стога је борба попут ове коју неуморно води Гојко Раичевић са пуно људи од сaвјести и истине, пресудна по судбину свијета. Ево једног од њих:
  http://www.paulcraigroberts.org/2015/02/25/washington-destroyed-trust-nuclear-powers-thus-raising-specter-war-paul-craig-roberts/

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here