Насловна Друштво Раичевић: Да ли су утемељивачи ЕУ упознати са стањем будуће чланице?

Раичевић: Да ли су утемељивачи ЕУ упознати са стањем будуће чланице?

5
ПОДИЈЕЛИ

Пише: Владан Раичевић, одборник ДФ-а у Никшићу

Са стремљењима актуелне државне политике ка уласку у заједницу европских земаља (као и евроатланског војног савеза), откривају се бројна неријешена питања; она примарна, институционалне природе, која са собом носе бројне нерегуларности унутар саме администрације, секундарна — она која се тичу магацинских просторија исте, али и и основна, егзистенцијална, која становници наше земље препознају на сваком кораку. Није ли преурањена тежња владајуће политике ка томе да Црна Гора пође у сусрет модерним тековинама, а да се притом о увертири у такве подухвате није повело рачуна?

Поставља се питање: јесу ли утемељивачи европске цивилизације упознати са тренутним привредним дохотком будуће чланице? Ако јесу, због чега се инсистира на учлањењу Црне Горе, имајући у виду недостатак реалних капацитета да се на овом ступњу развоја одговори на изазове заједнице?

Готово свака чланица ЕУ (говоримо о демократским уређењима) посједује робне резерве у виду злата и девиза, једино лидер Западног Балкана презервира енормне залихе наркотика предвиђених за унишење, и то у подрумима институција којима би уништење психоактивних супстанци требало да буде не само професионална, већ и морална обавеза.

Европски званичници су забринути због неуобичајене праксе складиштења наркотика, али је задатак овдашње власти да открије да ли такве робе има и у, примјера ради, сефовима банака, подрумима полицијских испостава широм Црне Горе, као и на приватним посједима који уживају институционалну заштиту. О континуитету оваквог дјеловања могу посвједочити црни фондови који финансирају нелегитимне изборне тријумфе Демократске партије социјалиста, једнако као убиства која се догађају под крајње сумњивим околностима — државни посао не смије свако прозрети. Уваженом грађанству треба ставити до знања да су то исти људи који пуштају у промет опојна средства како би финансирали своје кампање, те да су зато њихова дјеца директно угрожена.

5 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Oni znaju, ali cute, jer njihovi izasranici od ovih nelegalni i crnih poslova dobijaju napojnice za svoje „aktivnosti“ na sirenju zapadne kulture i njenih vrijednosti.
    Sve je to jedan opsti buckuris.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here