Насловна Политика Раичевић: Чепурин није увриједио Црну Гору, „мајмунска посла“ се односе на НАТО...

Раичевић: Чепурин није увриједио Црну Гору, „мајмунска посла“ се односе на НАТО промотере

15
ПОДИЈЕЛИ

gojko raicevic

Изјава руског амбасадора у Србији Александра Чепурина да је настојање Црне Горе да се прикључи НАТО-у мајмунска политика, изазвала је подијељене реакције у домаћој јавности.

Руски амбасадор је, гостујући на Академији за дипломатију и безбједност у Београду, на питање да ли се може зауставити пут Црне Горе у НАТО, одговорио: “У политици, као и свуда постоје мајмуни!”

„То је као мода. Најприје то неко ради свјесно, а онда се појави много њих који трче за њим надајући се банани“, објаснио је Чепурин.

Из Министарства вањских послова и европских интеграција реаговали су на изјаву руског амбасадора, казавши да је „апсолутно неприхватљива, неодговорна и потпуно супротна стандардима поштовања и пристојности у дипломатској и међудржавној комуникацији“.

„Такође, чињеница да је оваква изјава дата на јавном скупу, у трећој земљи, сусједној Србији, тешко може бити схваћена као пријатељски и партнерски допринос сарадњи и стабилности региона“, казао је директор Дирекције за Европу у МВПЕИ Мирослав Шћепановић.

Кентера: Руси да припазе на свој речник

kentera-savo

Предсједник Атлантског саве­за Црне Горе Саво Кентера казао је да Црна Гора није руска губернија, и да мора услиједити извињење за такву изјаву.

„Они треба да схвате и да знају да Црна Гора није руска губернија нити ће то икада бити и мислим да би заиста требали да припазе на свој речник, а посебно када коментаришу, спољну политику једне неза­висне државе као што је Црна Гора. Она је свој пут врло јасно зацртала, Црна Гора ће постати чланица НАТО савеза“, изјавио је Кентера за Радио Слободна Европа.

Чепурин није увриједио Црну Гору

Предсједник Мировног покрета „Не у рат не у НАТО“ Гојко Раичевић сматра да амбасадор Руске Федерације Александар Чепурин није увриједио Црну Гору.

Његово упоређивање НАТО интеграција и „мајмунског посла“, односи се само на промотере НАТО-а у Црној Гори, који дефинитивно не представљају већинску Црну Гору. Амбасадор Чепурин је направио можда лоше поређење, јер је свакоме јасно зашто мајмун трчи за бананом, али несхватљиво је да ико из Црне Горе трчи кроз уранијумске честице до остатка нуклеарног и другог отпада који чека Црну Гору на евроатлантском путу“, казао је Раичевић у изјави за „Дан“

Раичевић се пита шта би се десило да је овакву изјаву дао неки НАТО званичник, да ли би се и онда дизала бука по Црној Гори као што је ова заглушујућа бука реакција на добронамјерну опаску амбасадора Русије.

Неприхватљиво је да због мрвица са крваве НАТО трпезе избришемо сјећање на жртве које је НАТО остављао иза себе„, поручио је Раичевић.

ПОДИЈЕЛИ

15 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Искрено, али искрено и реално нека ми неко од Срба одговори? Зашто овај човјек није посланик у несрећној ЦГ Скупштини, јер они који тамо сједе ама баш ништа не проговарају!
  Пуно Вас поздрављам,Гојко, поштујући Вашу људску мисију!

 2. 0
  0

  Чепурин само мисли добро читавом свесловенсом живљу, као и Гојко Раичевић, наравно! Али код нас онај који воли род свој, обично ,,не ваља“! Ми смо ментално закржљао народ!

 3. 0
  0

  Хахахахахахаа. Не могу да вјерујем како се Кентера „осилио“. Прво каже – „Црна Гора није руска губернија нити ће то икада бити“, па затим – „мислим да би заиста требали да припазе на свој речник“, да би поентирао са – „…једне неза­висне државе као што је Црна Гора“.

  Заборавио је како му је Џон Лафланд одржао лекцију на трибини о војној неутралности. Да подсјетим, Кентера је „лупио“ како ни Велика Британија не може да се брани сама, а камоли ЦГ, на шта му је Лафланд одговорио да држава која није спосабна да се сама брани не може бити независна.

 4. 0
  0

  „Његово упоређивање НАТО интеграција и „мајмунског посла“, односи се само на промотере НАТО-а у Црној Гори, који дефинитивно не представљају већинску Црну Гору. – Браво, Гојко! Свака част и велики поздрав из Никшића.

 5. 0
  0

  Могу НАТО промотери да вриште као овај Кентера, али Русија се враћа у великом стилу – прво су задали Америци и НАТО-у ударац у Сирији, затим у Украјини а сада се исто почиње дешавати на Балкану.

 6. 0
  0

  Раичевић је рекао суштину – ово није увреда за ЦГ, јер је већинска ЦГ ПРОТИВ УЛАСКА У НАТО! Значи, односи се на НАТО промотере, грант лешинаре оперисане од емпатије.

 7. 0
  0

  Mislim da je Montenegroovo zasluzio,cak i vise od ovoga,jer ovom nije Crna Gora nego Montenegro,drugo Rusija je bila drzava uvjek, a ovo nije nikad, tako smatrati ovo uvredom nema ko jer nema nikoga ko bi se ovdje zbog toga mogao uvrijediti,steta sto to isto nije receno i za Srbiju ali polako doci ce i oni na red.
  Sto mislite da u Rusiji nema ljudi,i kada su im primanja bila 2 dolara oni su bili Rusi i znali su ko je ,ovdje mozes 70% naroda za 30 evra kupiti,gdje je tu taj cuveni ponos stare Sparte,jate ne palmudite vise,bar Rusija ima ljudi ovdje koji vide kakav je ovo narod.
  Kakv je premijer i Pzident takav je i narod,1999 godine MILO zvani Britva u isceniranom nastupu poziva svijet da pretane sa bombardovanjem SR jugoslavije ali prvo dva dana niko nije znao gdje je taj junak.
  Kada je bombardovanje zavrseno sa njegovom vojskom u patikama porucuje Rusiji Kini i Vojsci Jugoslavije “ ko su oni danas u svijet ,skalmerije,nece biti Crnogorci da ste to kurcenje zaboravili.Mozda vi jeste ali rusija nije,i ova izjava je malo sto je ova fajta od naroda i drzave zasluzila.
  Zar ste zaboravili izjavu Rodnija da Sojgu laze,znate li vi Crngorci ko je Sojgu ,da se Ruska armija ispsa sva u jedan veliki bazen i to po nama prospe svi bi se ugusili ,jeste li vi svjesni koje ste neznalice i budale,rugati se sa Rusijomj Kino,a nadvavati prkno onima koji su nas unistili.
  Mislite da se inadite sa Rusijom ne dragi moji vi se rugate sa samim sobom,jer nijesmo mi Rusiji potrebni nego ona nama,ali avaj kako biste bili sretni da nas oni hoce ,i doci ce brzo dan kada cete moliti ali cete ostati sa Tiranom i Pristnom u zagljaju,kao slijepo crijevo i Evrope ..
  Drumovi ce pozeleti Rusa ali one ne okrecu glavu tako ce vam biti i vama i meni svama svima zajedno.

 8. 0
  0

  Imajte srca, Dukljani, preoštri ste, ne junačite se nad slabijima od sebe. Rusi noćas ne spavaju jer strahuju od crnogorske avijacije. Ne počinjite Treći svjetski rat! U ime čovječanstva smirite svoje vojnike u Avganistanu, neka dostojanstveno stisnu zube i tako pokažu da su istinski sinovi velesile iz koje potiču.

 9. 0
  0

  Оволика дрека и бука око пар НАТО мајмуна могла би да поправи односе Русије и Црне Горе,после овога односи двије братске државе ићи ће узлазном путањом космичком брзином јер мајмуни ће да схвате да банана више нема јер су труле.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here