Насловна Друштво РАЕ поручује: Рачуни за струју неће бити јефтинији

РАЕ поручује: Рачуни за струју неће бити јефтинији

0
ПОДИЈЕЛИ

Рачуни за струју, и након измјена Закона о енергетици, неће се мијењати поручио је директор Регулаторне агенције за енергетику (РАЕ) Новак Меденица.

racun

„Законом о измјенама и допунама закона о енергетици, који је објављен у Службеном листу прецизиране су надлежности регулатора, што се тиче регулације тарифа и цијена у енергетском сектору. Овим законом је наложено регулатору да у својим методологијама утврди критеријуме и елементе за утврђивање техничких губитака. Закон је то децидно прецизирао да они постоје, и да регулатор треба у својим методологијама да их утврди“, казао је Меденица.

Министарство економије оцијенило је да амандманом на предлог закона о енергетици којим се технички губици не урачунавају у рачуне за струју предлаже укидање елементарних физичких законитости које неће престати да постоје брисањем из закона.

Већина посланика је усвојила амандман независног посланика Дритана Абазовића да технички губици не буду дио рачуна за струју због чега је Влада тражила да се до сриједе одложи гласање за закон у цијелини како би одлучила шта ће да ради.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here