Насловна Политика Радуновић: Влада подмукло гура српски народ у статус националне мањине

Радуновић: Влада подмукло гура српски народ у статус националне мањине

2
ПОДИЈЕЛИ

slavenradunovic3

Предлог измјена закона о мањинским правима и слободама није усвојен у Скупштини Црне Горе јер је, умјесто двотрећинске већине (54 гласа), добио подршку само 30 посланика.

Наредно гласање о овом закону биће могуће тек након три мјесеца.

Образлажући амандман којим је требало дефинисати границу за могућност формирања мањинских савјета, посланик Демократског фронта Славен Радуновић је казао да би прихватањем тог предлога био ријешен политички проблем који је наметнула власт.

Фонд за мањине је постао легло корупције. Овај покушај да се нешто поправи радо бих поздравио, али само ако прво ријешимо питање ко су мањине у Црној Гори. Новац из Фонда треба да добију националне заједнице које могу да се сматрају мањином. Закон не прописује које националне заједнице могу да оснивају савјете. Предложили смо да мањинске савјете могу да оснивају заједнице које у укупном становништву чине до 15 одсто. Српски народ се гура у статус националне мањине. Желимо да се законом ријеши ко може да користи мањинска права како би Фонд несметано функционисао. Влада је показала антисрпски карактер и не жали новац да Србе гурне у статус националне мањине, како би до краја спровела пројекат стварања нове нације“, истакао је Радуновић, а преноси лист „Дан“.

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Славене, ми Срби смо национална мањина у НДЦГ, нисмо конститутиван народ. Ми Срби желимо да конституишемо заједничку државу са Србијом и Републиком Српском, не желимо да конституишемо НДЦГ. Ваша политика грађења „боље Црне Горе“ са Медовим усташама на наредним изборима од српског народа ће добити пресуду исту какву су својевремено добили народњаци са њиховом политиком „Срби и Црногорци су један народ“. То је у суштини иста политика која Србе непотребно везује за њихове најљигавије изроде Црногорце и осуђена је на пропаст и нестанак њених промотера са политичке сцене.

    Нека ДПС истраје на овоме предлогу и нека случајно не прихвати амандман Нове којим се желе српском народу одузети средства из буџета која му припадају. Парадоксално али у овом случају ДПС је на бранику српства које је угрожено нападима странке која је номинално српска.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here