Насловна Насловна Радуновић: Смјене режима нема без Срба

Радуновић: Смјене режима нема без Срба

5
ПОДИЈЕЛИ

Смјене ДПС-а нема без Срба. Ко каже да није спреман са Србима да мијења Црну Гору, исто је тако могао да каже да је спреман да сарађује са ДПС-ом. Јер треће опције нема, нагласио је данас потпредсједник Нове српске демократије Славен Радуновић, на светосавском коктелу Општинског одбора НСД Колашин.

У Црној Гори се дешавају велике ствари – већ годину дана од како су протести кренули – кренуо је незаустављиви пут смјене режима ДПС-а,“ напоменуо је Радуновић.

Он је истакао да управо због договора опозиције, који некада нису били лаки, али су били успјешни, сада Црна Гора има поред Колашина, Берана и Плужина и Котор и Будву – новоослобођене градове те да ће им се врло брзо придружити и Никшић.

„Више нико не може да доводи у ризик будућу опозициону коалицију,“ казао је Радуновић и додао:

„Моја генерација, генерација многих од вас овдје је пред собом имала задатак који је морала да одради – то је била смјена једнопартијског система, борба за демократију какву познају западне државе, тј. вишепартијски систем.

На жалост, Мило Ђукановић је само промијенио назив своје странке и наставио да влада на исти начин и успио да буде виши ауторитет у вишестраначкој Црној Гори него што су били његови претходници у једнопартијском. То мора да се промијени, и мислим да су сазреле нове генерације које ће заједно уз нас који смо још активни у политици, да заврше овај посао.“

radunović kolašin 2

Потпредсједник НСД-а је поменуо и данас одржану протестну шетњу из Подгорице према Спужу у организацији ДФ-а поводом неправедног утамничења Николе Бајчетића у ЗИКС-у, и поновио став својих колега да нико не може утамничити слободу.

„За двије године биће 800 година од када је Св. Сава основао прву српску Архиепископију – он је урадио велики посао за Србе,“ казао је Радуновић и нагласио:

„Многи наши преци су се трудили да одрже и српску идеју и српску државу, наше је данас да одржимо, нажалост, биолошко тијело српског народа у Црној Гори и надам се да смо на добром путу и да ћемо, након тога, ревитализовати комплетан живот у Црној Гори, да ће бити довољно простора и за Србе и за све остале, те да коначно почнемо да живимо бољим животом и да мислимо о љепшим стварима, а не како да сачувамо основе елементе нашег етницитета, цркву, културу и језик.

Оно што желимо свом народу и себи то желимо и свима осталима – Црна Гора је држава свих нас и сви заједно морамо да је мијењамо,“ напоменуо је потпредсједник НСД-а Славен Радуновић.

5 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Тачно Славене!Једини који никада нису правили комбинације са режимом као остала „опозиција“.Живјела НОВА

 2. 0
  0

  Одржава Нова светосавски „коктел“ (?) у општини у којој подржава мањинску власт антихриста и сатаниста Кривокапића, Коњевића, Аџића и Шерба.

  У Никшићу има Грбовић да вас одува као ништа. Зато и вапите за коалицијом са вашим омиљеним Ранком и осталим циг-фашистима, да би сакрили суноврат и пад рејтинга.

 3. 0
  0

  Tako je Sekula.Umjesto da kaze:Nema i nece biti, ni jedne crnogorske vlasti bez Srba,on trabunja da ce s Ranjom srusiti Djukalja!
  Ne budali Slavenko,zivota ti!

 4. 0
  0

  Rukovodstvo NOVE na drzavnom niovu je za svaku pohvalu, a ove ne znam ni kako da nazovem lokalne vojnike svacije vojske u kolasinu samo su rasturili clanstvo, razocarali birace i prava su zastidja. Svoje rodjake i bliznje su brze bolje zaposlili…ako mislite da zadrzite Kolasin bolje vam je na vrijeme da se rukovodstvo umjesa i napraci neki red, ovako nemate rasta izlaziti na izbore u Kolasinu jer su vasi ljudi kojima vjerujete nanjeli vise stete za ove dvije godine nego ikad!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here