Насловна Политика Радуновић: Савјет да успостави блиску сарадњу са грађанима

Радуновић: Савјет да успостави блиску сарадњу са грађанима

0
ПОДИЈЕЛИ

Савјет за грађанску контролу рада полиције важан је у обезбјеђењу владавине права, рекао је предсједник Одбора за европске интеграције Славен Радуновић, наводећи да је потребно да то тијело успостави блиску сарадњу са грађанима.

Slaven-Radunović-1

Радуновић је данас разговарао са предсједником Савјета за грађанску контролу рада полиције Александром Зековићем.

Радуновић је представио специфичну улогу тог парламентарног тијела које у континуитету прати преговарачки процес.

“Радуновић је истакао важност Савјета за грађанску контролу рада полиције у обезбјеђењу владавине права и посебно препознао потребу да ово колективно омбудсман тијело буде максимално доступно и успостави блиску сарадњу са грађанима”, каже се у саопштењу.

Зековић је представио искуства и допринос тог тијела да се полиција изгради у јавни, демократски контролисан, сервис, чија је примарна улога да непристрасно подржи и спроведе закон.

“Фокус састанка био је на размјени мишљења и разматрању питања која се тичу одговорности и капацитета полиције у контексту процеса европских интеграција Црне Горе, а посебно преговарачких поглавља 23 – Правосуђе и темељна права и 24 –Правда, слобода и безбједност”, каже се у саопштењу.

Заједничко је констатовано да је приступање Европској унији изузетно значајан и сложен процес и да се кроз снагу унутрашњих реформи кључно доприноси брзини и квалитету преговарачког процеса.

Договорено је организовање заједничког округлог стола у Скупштини, који ће окупити све релевантне друштвене актере, како би се аргументовано и компетентно дискутовало о капацитетима и побољшању рада полиције за спровођење закона.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here