Насловна Насловна Радуновић: Одлука о НАТО само на поштеном референдуму

Радуновић: Одлука о НАТО само на поштеном референдуму

3
ПОДИЈЕЛИ

 Slaven-Radunović-1

На референдум о потенцијалном чланству Црне Горе у НАТО-у не смијемо ићи прије него што се дефинитивно створе услови за слободно и фер изјашњавање грађана, рекао је потпредсједник Нове српске демократије Славен Радуновић.

Он је подсјетио да се та странка противи НАТО интеграцијама, што је и став већине црногорских грађана.

Чим се стекну услови за слободно изјашњавање грађана, дакле, то важи и за изборе, треба ту ствар скинути с дневног реда. Када створимо те услове, морамо организовати демократски рефсрендум о том питању, независно од тога хоће ли Француска нешто блокирати или не, или ће следеће године, или тамо неке године, Црна Гора добити позивницу или не“, казао је Радуновић листу „Дан“.

Како је додао, морамо да добијемо информацију шта грађани Црне Горе мисле о могућем чланству државе у НАТО-у.

Та информација није битна само за нас, већ и за људе у НАТО-у, који о томе одлучују, јер и они треба да имају информацију да грађани Црне Горе нијесу заинтересовани за ту интеграцију. Када то сазнају, можда више и не би разматрали позицију Црне Горе у контексту НАТО интеграција“, казао је Радуновић.

Он је нагласио да се премијеру Милу Ђукановићу не смије дозволити да организује тај референдум, имајући у виду шта се све раније дешавало у вези са изборима и референдумом.

У сваком случају, одлука Француске олакшава ситуацију опозицији, а посебно онима који су против НАТО интеграција, јер нам оставља простор да протестима дођемо до оне власти која ће да направи услове да се организују слободни избори, уз које можемо организовати и референдум о приступању НАТО-у“, истакао је Радуновић.

Предсједник Француске Франсоа Оланд недавно је саопштио да НАТО у овом тренутку не треба даље да се шири.

3 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Na referendumu 2006. glasao je i narko-bos Naser Keljmendi, iako nije imao nikakavo zakonsko pravo na tako nešto. Još je pohvalio kako je tada doveo više autobusa punih njegovih sunarodnika da urade isto, Isti scenario bio bi i na referendumu za NATO, ukoliko ga bude organizovao Đukanovićev režim.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here