Насловна Мозаик Радуновић: Невиђени протести ако власт одбије прелазну владу

Радуновић: Невиђени протести ако власт одбије прелазну владу

13
ПОДИЈЕЛИ

REG-slaven-radunovic

Уколико партије из власти одбију захтјев за формирање прелазне владе, Демократски фронт (ДФ)ће тражити од опозиционих партија, синдиката и свих грађана погођених неправдом и сиромаштвом, да се придруже том политичком савезу у организацији досад невиђених, вишедневних ненасилних и демократских протеста, којим би се натјераи режим да пристане на слободне изборе – казао је Фунлционер ДФ-а Славен Радуновић.

Како је истакао, ДФ као највећа и најбоље организована опозициона структура, обавезна је да иницира активности које ће довести до одржавања слободних избора у Црној Гори,

У интервјуу агенцији МИНА, Радуновић је најавио да ће убрзо бити покренуте широке консултације са свим сегментима друштва.

„Убрзо ћемо покренути широке консултације са свим сегментима друштва, око неопходних корака. Затражићемо формирање прелазне Владе, која би имала тачно дефинисане обавезе које мора да заврши“, најавио је Радуновић.

Функционер ДФ-а је објаснио да првенствено мисли на спровођење хитних мјера у економији, безбједности, као и допуњавању изборне регулативе примјеном електронске идентификације података и чишћење бирачког списка.

„Та влада би морала да именује представнике опозиције у оне дјелове државног апарата који су препознати по злоупотребама државних ресурса током изборног процеса. То би опозицији помогло да оствари контролну функцију и спријечи злоупотребе и притисак на запослене“, казао је Радуновић.

Циљ је обрачун с криминалом и корупцијом и чишћење служби безбједности 

Радуновић је нагласио да би ци прелазне владе био би и обрачун са криминалом и корупцијом, чишћење служби безбједности од корумпираног кадра и страних агентура, као и одузимање имовине стечене криминалом.
„Уколико партије из власти одбију овај захтјев, тражићемо од опозиционих партија, синдиката и свих грађана погођених неправдом и сиромаштвом, да нам се придруже у организацији досад невиђених, вишедневних ненасилних и демократских протеста, којим би натјерали режим да пристане на слободне изборе“, казао је Радуновић.

Радуновић је изразио увјеренје да у остатку опозиције има воље за уједињење, на које је раније позвао посланик ДФ-а, Горан Даниловић, преноси МИНА.
„Сујета још појединим лидерима не дозвољава да реално сагледају своје могућности, као ни опције које су пред њиховим партијама.

Али, притисак чланства, које је апсолутно за опозиционо јединство, наредних ће мјесеци бити толико јак, да се надам да ће детерминисати курс свих партија“, подвукао је Радуновић
То је, сматра он, посебно важно за вршење пресије на власт, у правцу формирања прелазне владе или за организацију протеста.

Више странака и покрета може да буде ефикасан метод за прикупљање гласова

На питање да ли је реалније говорити о уситњавању или обједињавању опозиције, с обзиром на то да је дошло до нових политичких субјеката на црногорској сцени, Радуновић је одговорио да више политичких странака и покрета може да буде врло ефикасан метод за прикупљање гласова, због дијапазона понуде коју добијају бирачи. Наравно, додао је он, само ако складно, искрено и координисано дјелују у правцу рушења режима.

„Постигнути резултати ДФ-а, који је састављен од конституената различитих политичких профила, то најбоље доказују“, рекао је Радуновић.

Према његовим ријечима, посљедњих мјесеци врло је примјетно било исфорсирано бављење медија и аналитичара ДФ-ом и његовим унутрашњим питањима.

Protest opozicije PG
„Оно је створило лажну слику у јавности како код нас постоје нека крупна неслагања око будућих потеза и унутрашње организације. Ми ћемо се, наравно, потрудити да додатно „утегнемо“ организацију, како бисмо што ефикасније спроводили јединствени програм ДФ-а, познат као „595 мјера“ и били што спремнији за скорашње изазове који треба да грађанима Црне Горе обезбиједе слободне изборе“, поручио је Радуновић.

Нове партије би требало да продру у бирачко тијело неке од партија на власти
Упитан постоји ли бојазан да новоосновани Грађански покрет уђе у бирачко тијело ДФ-а, Радуновић је одговорио да продирање у бирачко тијело неке од владајућих партија, као и анимирање апстинената, требало би да буде смисао оснивања било које нове партије, ако жели да допринесе рушењу постојеће власти.

DF - protest - PG

„Грађански покрет је нови тим, али са већ познатим играчима. Желим да вјерујем да ће својим дјеловањем допринијети заједничком циљу – смјени ове недемократске, непоштене, корумпиране власти“, оцијенио је Радуновић.

Он је, како је рекао, убијеђен да ће следеће године бити одржани ванредни избори.
„Вјерујем да ће Ђукановић покушати да их још једном лажира, али грађани Црне Горе га морају у томе онемогућити. Пред свијетом, пред собом, али прије свих пред својом дјецом, имамо обавезу да организујемо прве слободне изборе од Другог свјетског рата“, поручио је Радуновић.

13 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Више се не смије калкулисати. Јуриш на багру, и нема одустајања док багра не падне.Доста је бре више људи, глад и дужничко ропство су наша реалност.Чега више да се плашимо? Шта то још можемо изгубити. Напустите парламент и институције, пиштаљке, виле, камење и челичне песнице у шаке и идемо. Дајмо им рок 3 дана да влада да оставку и онда само честите и људе који нису склони корупцији изабрати у прелазну владу до демократских избора.

 2. 0
  0

  Crnogorska opozicija ima hendikep sto nema podrsku Amerike kao sto je DOS imao 2000.Ali mozda je i bolje sto nema, jer su americke i njemacke pare proklete. Djindjic ih je uzeo da srusi Srbiju, a srusio je sebe. Milo isto uzima americke i njemacke pare da bi prodavao Crnu Goru, njenu slobodu i da bi urinirao po njenoj istoriji, i zato ce isto da prodje. Malo je reci da ce proci kao Causesku. Zato se mora desiti – NAROD! A narod ce se desiti kad najmanje bude ocekivao, vrlo brzo.

 3. 0
  0

  Ima DPS svog dzokera – Srdjana Marovica harizmaticnog, dzaba, plasim se, sirimo jedra.Ali zato, javno pozovite Becica i Velja Kaludjerovica da dodju sa vama, jer ko nije za proteste taj je vaska DPS/ovska sektaska. Bravo Slavene.

 4. 0
  0

  Mjesni odbor DPS-a Šušanj, kad bi samostalno odlučivao, prihvatio bi prelaznu vladu pod jednim uslovom: Da kad vas počistimo na tim izborima koje pripremi „prelazna vlada“ više nikad se ne pojavite ni na prozore svojih kuća, a ne politikom da se bavite. Na tim izborima SNP bi se ugasio, DF bi došao jedva oko cenzusa da udje u skupstinu, a sve ostalo bi bili mandati DPS-a. Da sam na vasem mjestu, ja bi cutao, jer prolazite super koliko vam je uporiste u narodu.

 5. 0
  0

  Kao da vec cujem na CNN:

  Montenegrin dictator Milo Djukanovic was sentenced to death in Podgoritza today…

 6. 0
  0

  „Сујета још појединим лидерима не дозвољава да реално сагледају своје могућности, као ни опције које су пред њиховим партијама.“
  Jel ti to o „liderima“ DF???? Vi više i nemate partije, a opcije ukoliko ne uvučete mahinacijama sve u svoje kolo su vam potpuno jasne očigledno ! Samo u kumbulju uz Gebelovsku podršku Dana ( poznatijeg kao MRAK ) vi možete opstati i to dobro znate, pa ste smislili NOVU paralažu sa prelaznom vladom koja će zaustaviti ekonomsku propast !!! Ima li iđe iko još da vam vjeruje??? Al , što reče neki dan Radulović , kad okupite 300-400 000 građana, možda i uspijete !!!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here