Насловна Политика Радуновић: Мила хвале само када ради против Црне Горе

Радуновић: Мила хвале само када ради против Црне Горе

1
ПОДИЈЕЛИ

Slaven Radunović 1

Потпредсједник Нове и шеф парламентарног Одбора за европске интеграције Славен Радуновић казао је да је предлог резолуције пред Европским парламентом показао да су европски парламентарци изгубили стрпљење, а једина похвала црногорским властима упућена је по питању украјинске кризе.

„Предлог резолуције који је поднио извјестилац Чарлс Танок јасно говори да је стрпљење европских парламентараца при крају када је у питању власт у Црној Гори“ казао је Радуновић „Блицу Црна Гора“.

Он је подсјетио да је из ЕУ више пута инсистирано на чињеници да планови нијесу довољни, већ да се реформе морају имплементирати, посебно када је ријеч о владавини права.

Једина похвала коју је добила црногорска власт односи се на међународну политику, то јест на подршку активностима европских држава у вези са украјинском кризом. То само доказује тврдњу опозиције да премијер Мило Ђукановић сервилном спољном политиком, која је врло често противна интересима Црне Горе, али је у складу са интересима великих и моћних држава, покушава да купи наклоност како би избјегао критике због неиспуњавања обавеза према ЕУ. А те обавезе највише занимају грађане Црне Горе. Да сам на њиховом мјесту не бих се дичио ни том похвалом, јер нормално је да вас хвале они чије интересе заступате на штету својих интереса“, рекао је Радуновић.

Он је навео да је јасно извршна власт у Црној Гори нема политичку вољу за спровођење стварних реформи и ефикасну борбу против организованог криминала и корупције.

„То из простог разлога што тиме директно удара у темеље на којима већ дуго година почива власт МилаЂукановића“, казао је Радуновић.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here