Насловна Насловна Радуновић: Ђукановић бјежи од ЕУ и правне државе ко ђаво од крста

Радуновић: Ђукановић бјежи од ЕУ и правне државе ко ђаво од крста

6
ПОДИЈЕЛИ

Slaven-Radunović-1

Изговори премијера Мила Ђукановића служе само за куповину времена, јер он не жели Црну Гору као правну државу, оцијенио је предсједник скупштинског Одбора за европске интеграције Славен Радуновић (ДФ) коментаришући Ђукановићеву тврдњу да Црна Гора може да склизне са пута ка ЕУ.

Током посјете њемачкој покрајини Баден-Виртемберг, Ћукановић је казао да Црна Гора лако може склизнути са европског пута, уколико буде прикраћена за додатну пажњу и подршку Европске уније, посебно кључних земаља каква је Њемачка.

Ђукановић је у октобру прошле године индиректно саопштио да и Црна Гора може, ако жели, да прекине преговоре са Европском унијом, позивајући се на примјер Исланда. Тада је казао да је предуслов за владавину права и демократију прилив више новца из ЕУ.

У изјави за „Дан”, Славен Радуновић је рекао да ако „склизнемо” са ЕУ пута, то свакако неће бити због ускраћивања додатне пажње или подршке Брисела, на коју се жали премијер.

Milo Djukanovi 11

У Црној Гори, макар декларативно, постоји консензус око наше унутрашње потребе да се друштво реформише и успостави владавина права. За успјех тог општеприхваћеног приоритета не треба никаква додатна подршка ЕУ, јер је већ имамо, већ искључиво политичка воља носилаца најважнијих функција у земљи. Пошто те воље нема, Ђукановић је развио читаву палету изговора – тражи додатне инвестиције да би подстакао развој демократије, пријети исландским сценаријом ако Брисел „не буде добар”, ставља НАТО интеграције у први план. Мапа пута, када су евроинтеграције у питању, врло је јасна“, оцијенио је Радуновић.

Како сматра, када усвојимо законодавни оквир какав постоји у ЕУ и почнемо да имплементирамо жељене стандарде, а владавина права постане наша реалност, бићемо пуноправна чланица ЕУ.

То је хиљаду пута поновљено из Брисела. Изговори Ђукановића служе само за куповину времена, јер он не жели Црну Гору као правну државу. То није његов природни амбијент“, сматра Радуновић.

6 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Milo odugovlaci pregovore, laze narod i na kraju nece biti nista…daleko je ova mala drzava od EU, sve dok njom budu vladali mafijasi

 2. 0
  0

  ,,Nemam sta da dodam onome sto je o svesteniku Dzomicu rekao kolega Radunovic,,
  Ranko Krivokapic (Nacisto sa Petrom Komnenicem, TV Vijesti)

 3. 0
  0

  A šta će biti ako nam Milo ponovo obrne ćurak, pa krene malo do Moskve u prijateljsku posjetu Putinu sa devizom: „Ko u mojoj politici nije vidio da CG vodim ka Rusiji, onda je on politicki nepismen“? Bilo bi bas veselo!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here