Насловна Насловна Радуновић: Дириговане анкете, мамац за нове политичке субјекте

Радуновић: Дириговане анкете, мамац за нове политичке субјекте

6
ПОДИЈЕЛИ

Славен Радуновић, функционер Демократског фронта, сматра да су сва нова истраживања јавног мњења, којим се грађани ,,бомбардују“ ових дана, диригована из истог извора. Радуновић је с тога објаснио која су три главна циља свакодневних анкета.slaven-radunovic-in4s

,,Резултатима десетина истраживања јавног мњења којима се ових дана бомбардује јавност, без обзира ко их је радио и ко их је формално наручио, манипулише се из истог центра. Мозак операције покушава да оствари три главна циља:

1.Да створи атмосферу у којој би се улазак Црне Горе у НАТО доживио као неминовност, а сваки отпор тој идеји као бесмислен. Нешто слично као пред референдум о независности. Уз то, да лажним подацима о подршци јавности обезбиједи испуњење формалног захтјева који је поменула помоћница америчког државног секретара гдја Нуланд, а помињу га и неки дојучерашњи опозиционари као услов за подршку чланству у парламенту.

2.Да Демократском фронту, иницијатору великог народног протеста у септембру, који грађанима Црне Горе треба да обезбиједи организацију првих слободних избора, покуша да уруши легитимитет и да га представи као недовољно потентног за такву акцију.

3.Да новонасталим политичким субјектима појачају жеђ за изборима, како би у трци за што бржом изборном верификацијом свог постојања прихватили још једне изборе у Ђукановићевој режији“.

Функционер ДФ-а, сматра да су анкете мамац за нове политичке партије, како би им дали на значају, и тиме намамили на још једне изборе.

,,Потпуно је јасно да је немогуће успоставити технички систем контроле изборног поступка који креативни режимски манипулатори , увјежбани у многобројним епизодама афере „Снимак“, нису у стању да обесмисле. Зато, ово што раде последњих мјесеци је класично „навлачење“ нових политичких субјеката, распирујући њихове политичке апетите путем лажних анкета, како би још једном ушли у поступак у ком је најважнији исход потпуно извјестан – наставак власти, односно тираније Мила Ђукановића“, додаје Радуновић.

Радуновић сматра да електронска идентификација бирача јесте ,,корак напријед“ у погледу регуларности избора, али свакако да није довољна. Функционер ДФ-а мисли да ће режим наћи начина да обесмисли и тај вид контроле, па зато би услиједили још једни покрадени избори.

,,Електронска идентификација бирача, на чијој имплементацији сви инсистирамо, јесте неопходна, али дефинитивно није довољна. Ко год буде славодобитно прихватио електронску идентификацију као услов наводно фер избора, прихвата саучесништво у изборној крађи у режији режим. Актуелна власт ће праву суштину ове нове мјерепотпуно обесмислити и претвориће је у своју супротност – послужиће као димна завјеса за још једну организовану пљачку изборне воље“.

Радуновић је позвао све политичаре, медије, НВО сектор, а посебно обесправљене грађане, да не учествуију у спасавању власти. Радуновић је позвао и на одговорност све опозиционе субјекте, да престану са ,,унакрсном ватром“, већ да заједничким снагама на протестима 27. септембра у Подгорици учествују у збацивању режима.

,,Зато, позивамо све добронамјерне политичаре, медијске посленике, НВО активисте, а посебно обесправљене и осиромашене грађане, да не насиједају на најновији покушај спашавања криминализоване и корумпиране власти, смишљен у АНБлабораторији.

Посебна је одговорност на нама опозиционим политичарима, који међусобне тешке и некад неопрезно изговорене ријечи и оптужбе, треба да избацимо из свог фокуса и посветимо се општенародном приоритету – збацивању однарођеног, недемократског и пљачки склоног режима, на првим слободним изборима, организованим по стандардима развијене Европе. Све вас позивамо да узмете дио историје који вам припада и да нам се придружите на улицама Подгорице 27. Септембра. И на улици и на бини има мјеста за све!“, закључује Радуновић

6 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Врло прецизно и врло коректно. Све је ово уперено против протеста, који режиму никако не одговарају и наравно, да се угурамо у Нато. Свиђа ми се што је Славен ово рекао коректним вокабуларом према опозицији.

 2. 0
  0

  Врло проницљива анализа. Збиља, зашто режимске анкетне куће упорно форсирају неке нове партије?

 3. 0
  0

  Не знам јесам ли раније писао да ја Радуновића цијеним прије сцега као интелелектуалца па тек онда као политичара

 4. 0
  0

  Tacno tako radunovicu sve si u pravu .Vidite ove tranje lekiceve i beciceve kako tipkaju protiv ove izjave sve vam je dzaba podguzne muve milove.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here