Насловна Насловна Радуловић: Против протеста само су кукавице и калкуланти

Радуловић: Против протеста само су кукавице и калкуланти

7
ПОДИЈЕЛИ

radulovic

Потпредсједник Скупштине Црне Горе и један од лидера Демократског фронта  Бранко Радуловић оцијенио је да је без преседеана актуелна ситуација унутар владајуце коалиције и да је црногорска власт изгубила легитимитет.

Оно што се дешава у ДПС-СДП коалицији је без преседана.То је већ трострука нелегитимност. Прва – због нелигитимних избора; друга – због диспропорције обећаног и учињеног и трећа – што се не зна ко је заправо парламентарна већина. Овакво безвлашце се једино рјешава прелазном владом која би организовала прве фер и слободне изборе“, казао је Радуловић листу „Побједа“.

Говорећи о актуелним дешавањима на црногорској политицкој сцени, он истиче да је у основи у питању кулминација конфликта два супротстављена концепта која трајно одређују Црну Гору.

Један, окамењене лимитиране и заточене Црне Горе и други, њене пуне алтернативе, успостављања слободног и просперитетног друштва. Улог је огроман, пресудан,ције свега и свачега, обмана али и безцашца. Колико ће тек тога бити у времену пред нама. Због будућности Црне Горе борићу се истрајно за пуну истину, свјестан да ћу бити још више на мети интересних центара“, сматра Радуловић.

lekicusa

Он наводи да се одлука да Миодраг Лекић буде лидер ДФ-а показала као погрешна.

Није Лекић имао довољно капацитета за великог лидера. То могу разумјети, сви се понекад осјетимо нејаки, али етичку димензију нећу никада прихватити. Довести у питање смјену режима, покушати да направиш велику штету онима који су у тебе уложили све, и све то креирати негдје друго, је – крајње некоректно. Да је, послије спознаје да није дорастао додијељеном му историјском задатку, напустио политику, могао бих и разумјети, али основати нови политички чинилац је поражавајуће. Та одлука је директно у корист режима. Што су ново понудили? Ништа, саопштили су да треба донијети Закон о Скупштини – па то је мјера 313. у Програму 595! Нескривени оптимизам у регуларност сљедећих избора, негативан став према протестима, кокетирање са НАТО интеграцијама, само потврђују праве разлоге разлаза“, казао Радуловић.

berane-13-jul-03

Према његовим ријечима, ДФ ће истрајати са протестима.

Истински смо родољуби. Понудили смо сва рјешења, способни да их реализујемо, исцрпили све институционалне могућности. Након свега спремни смо на највећу жртву да зауставимо пропаст Црне Горе. Родољуби и јунаци, јер ово радимо за добро свих, а не за себе. Нећемо одустати, бићемо са народом, са својим најближима. Ја ћу под шатором бити са својим сином и ћерком. Свако ко има јавну одговорност и има образ, доћи ће. То је тест за све лидере и јавне личности. Ко се не прикључи је кукавица и калкулант, а ко хоће опет на изборе у ДПС режији је издајник. За све добронамјерне има мјеста, и под шатором, и у организационом одбору. Послије величанственог скупа у Беранама јасно је што хоће народ“, казао је Радуловић.

7 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Radulovicu mad majore opet jak govor ali samo govor moj Radulovicu prvo da vidimo tvoju djecu da budu na celo protesta cuo sam da rade u BG u Srbiju znaci djeca vasa u orve redove ili cu da ti obrijem brke jer brkove samo mogu da nose časni i hrabri Crnogorci a ti to nisi ti si obican prevarant!

 2. 0
  0

  Ti ces meni da kazes da sam kukavica a ginuo sam i zivot spreman bio da dam za vas a tvoj sin auto od 60 hiljada eura. Pocerali ste Lekica i sad treba da izadjem na vase propale proteste da bi ste opet imali para da se luksuzujete.

 3. 0
  0

  Profesore, čemu panika da će protesti propasti a vi postati obični gradjani bez privilegija? Pa vi imate onih čuvenih 400.000 koje samo čekaju vaš znak da vas podrže??
  Mnogo veći kukavičluk je 15 godina uživati sav luksuz funkcionera, obmanjivati narod da ćete nešto promijeniti a narod sve gore živi. Promjene DA ali prvo u redovima onih koji imaju sraman rezultat u onome za šta su se samopostavili privatizivanjem političkuh stranaka.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here