Насловна Политика Радуловић повукао резолуцију – до следећег засиједања предлаже нову

Радуловић повукао резолуцију – до следећег засиједања предлаже нову

0
ПОДИЈЕЛИ

skupstina-crne-gore1

Бранко Радуловић, поптредсједник парламента, повукао је из скупштинске процедуре резолуцију о начину, квалитету и динамици процеса интеграција Црне Горе у Европску унију, којом се предвиђала јача надзорна улога парламента у процесу придруживања.

Посланици су данас требали да гласају о резулуцији коју су уз Радуловића предложили Миодраг Вуковић, Александар Дамјановић и Дамир Шеховић, преноси агенција Мина.

Радуловић је саопштио да је одлучио да повуче резолуцију, након што сви предлагачи нијесу били сагласни са амандманом који је усвојио Одбор за европске интеграције који је предвиђао да уколико то тијело да негативно мишљење на преговорачку позицију, Влада мора да је поново разматра и да је врати у року од 30 дана.

,,Надам се да ће нови предлог бити усвојен консензусом“, рекао је Радуловић, наводећи да ће се о резолуцији консултовати и са министром вањских послова и европских интеграција, Игором Лукшићем, додајући да ће пробати да предложи нову резолуцију до следећег скупштинског засједања 3. децембра.

Вуковић, је раније казао да ће повући свој потпис са резолуције о интеграцијама Црне Горе у ЕУ, уколико посланици усвоје амандман којим се повећају надлежности матичног Одбора.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here