Насловна Политика Радуловић поручио Јасавић: Извините се ви за Никшић и Подгорицу

Радуловић поручио Јасавић: Извините се ви за Никшић и Подгорицу

3
ПОДИЈЕЛИ

На сједници Скупштине Црне Горе десила се жестока расправа потпредсједника Скупштине из Демократског фронта Бранка Радуловића и посланице Позитивне Црне Горе Азре Јасавић.radulović

Радуловић је описивао случај у ком су како тврди тројица адвоката за три-четири рочишта „узели 100.000 еура“ и назвао их лоповима, најавивши да ће поводом тога одржати прес конференцију.

На то је реаговала Јасавић казавши да сматра да је Радуловић прекршио Пословник јер је адвокатску професију назвао лоповском.

Она је поручила Радуловићу да подржи измјене закона који ће спријечити „дивљање адвокатских тарифа“, напоменувши да су адвокати само поступали по постојећим законима.

Јасавић је потом затражила да се Радуловић јавно извини адвокатској професији.

„Не да су лопови, него су супер-лопови. За три, четири парнична поступка, та тројица су узела више од стотину хиљада еура“, одговорио је Радуловић.

Затим је услиједила полемика у којој је Радуловић поручио Јасавић да он сноси одговорност за своје ријечи.

„Немојте ви мене да учите, што ћу ја да кажем“, казао је Радуловић и прецизирао да сматра да у адвокатској професији има и лопова.

„Закони који дозвољавају појединцима да нешто остваре се морају поштовати. То је основно начело легалитета“, одговорила је Јасавић.

Она је додала да је јасно да Радуловић неће да се извини и да тиме завршава полемику.

„Извините се ви за Никшић, бре. Извините се ви за Никшић и Подгорицу, ако ви мене провоцирате…“, бурно је реаговао Радуловић алудирајући на дешавања након избора у тим општинама.

3 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    У праву је професор 100%! Које паре само узимају код имовинских спорова (од 10 до 40% вредности спора као „хонораре“) поред прописане адвокатске тарифе. И да ли им се ти „хонорари“ опорезују? Да не помињем суђења за дрогу и остала. На Западу су услуге адвоката папрене, а изгледа и да ови наши локалци нису далеко од тога.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here