Насловна Политика Радуловић: Ђукановић срушио консензус о резолуцији о европским интеграцијама

Радуловић: Ђукановић срушио консензус о резолуцији о европским интеграцијама

0
ПОДИЈЕЛИ

branko-radulovic

Потпредсједник Скупштине Црне Горе и функционер ДФ-а Бранко Радуловић оптужио је у изјави за „Дан“ премијера Мила Ђукановића да је наредио рушење консензуса о резолуцији о европским интеграцијама. Радуловић је најавио нове консултације са руководством парламентарних странака и шефом дипломатије Игором Лукшићем.

Говорећи о недавној одлуци да из процедуре повуче поменуту резолуцију чији је један од потписника, Радуловић каже да је након свега остао мучан осјећај.

„Као да радим сизифовски посао ево већ годину дана. Наивно сам вјеровао да постоји свијест код свих политичких чинилаца и у цивилном друштву у вези са тим како и којом динамиком ће се одвијати процес интеграција у ЕУ. желио сам да резолуција не буде само памфлет који нема садржајност и да се усвоји уз консензус свих посланика. Много је неистина, политиканства и површности било у изјавама током претходног периода“, рекао је Радуловић за „Дан“.

Он сматра да би усвајање резолуције процес преговора Црне Горе и ЕУ учинио много транспарентнијим него што је данас.

„Спор је остао само везано за то ко ће и на који начин да дефинише преговарачке позиције. Очигледно је то да суштински проблем и разлика у гледању између главних политичких чинилаца. То је питање како наравити иделану равнотежу између извршене и заонодавне власти у којој би Скупштина ко чвориште укупног политичког и сваког другпог дјеловања имала превагу или макар знак једнакости. Амандман Одбора за европске интеграије, који је неспорно донесен уз потпуно једногласје, на одређени начин унапредио је резолуцију и дефинисао те односе. Очигледно је да је Ђукановићев дио извршне власти доминанатан и да је он наредио да посланици ДПС-а ревидирају став. На тај начин је потуни консензус срушен“, истакао је Радуловић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here