Насловна Насловна Радовић: Њемци тражили да не преговарамо са ДПС-ом

Радовић: Њемци тражили да не преговарамо са ДПС-ом

15
ПОДИЈЕЛИ

Носилац листе „Избор“ Душан Радовић Крушо казао је да су из Њемачке од њега тражили да са ДПС-ом не преговара о формирању власти у Херцег Новом. Он је у емисији “Жива истина” казао да није очекивао да ће ДПС током преговора бити толико флексибилан и да ће “нам то све дати“

Dusan Radovic Kruso - Izbor Herceg Novi

„Из неке њемачке партије, мислим Меркелове, звали су нашег савјетника у Београду, да не идемо уопште на преговоре са ДПС-ом. Звали су нашег савјетника који се зове Марко Селаковић и казали да то није добро за Црну Гору. Замислите, тек, што кажу Новљани кад кажу Њемци да није добро. Наглашавам да нијесам рекао да је то урадила Мер келова“, казао је Радовић, наводећи да су му и чланови породице приговарали због преговора са ДПС-ом.

Ја то имам кући. Отац ме сваког дана, док пијемо кафу, пита: ‘ Душане, хоћеш ли стварно са ДПС-ом’? Ја му одговорим да не знам, немам са ким другим”.

Радовић очекује да се коначан договор са ДПС-ом дефинише за 15 дана, наводећи да још није договорен дио који се односи на државне гаранције.

“Нећемо моћи да добијемо гаранције оног типа којег смо тражили, па треба да видимо који је то други модел гаранција које можемо да добијемо. Посриједи је и рјешење питања Вектра Боке, болнице Мељине”.

Нагласио је да у случају неуспјеха договора са ДПС-ом неће тражити нову копчу са опозицијом. Он је рекао да подржава улазак у ЕУ, да не мисли ништа добро о НАТО-у као организацији, али да Црна Гора, сматра, нажалост, нема алтернативу у вези са тим.

Преиспитаћемо послове бивше власти

Кандидат за градоначелника Херцег Новог Никола Никша Гојковић казао је да ће му један од првих корака бити преиспитивање одлука бивше власти, како би се утврдила њихова одговорност за кризу у општини. „Учинићемо све да све изађе на видјело, да ништа не остане под тепихом, да сви грађани знају зашто је и како Нови у оваквом стању. И да сазнају зашто је огроман административни апарат у Општини и јавним преду зећима. То ће бити један од првих задатака“, поручио је Гојковић, наводећи да двије године нису довољне да се ураде неке капиталне ствари.

15 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Што се наш Крешо прави луд? Нека каже отворено ко га је звао и рекаому – никако са Милом! Ово нису чиста посла! Немој да ђетињиш, Крешо! Па онај који држи у руци и хљеб и погачу – лијепо ти каже! Све ће ти се о главу разбити! Мило ће ти обећати и оно што му не трежиш! Ако заиста немаш с ким да владаш Новим, онда на нове изборе! Ко с ђаволом тикве сади саме му се о главу разбију!
  Не дозволи да Антисрби у Новоме зграбе власт! Чим се учврсте – теби неће дати ни да крочиш у Нови! Освијести се, човјече!

 2. 0
  0

  „Из неке њемачке партије, мислим Меркелове, звали су нашег савјетника у Београду, да не идемо уопште на преговоре са ДПС-ом. Звали су нашег савјетника који се зове Марко Селаковић и казали да то није добро за Црну Гору. ..

  E kad kazu AUSTROUGARI da nije dobro onda je to znak da je dobro za SRBE tako ovi KRESO je na dobrom putu bez obzira kako se sada cinu – SRBI ne da ce ucvrstiti vlasu u NOVOM no ce sada sa DPSOM vrnuti sve redom KOTOR TIVAT BAR CETINJE a ti GRADOVI su mnogo VAZNI pogotovo CETINJE.

  NAPRED SRPSKI DPS , -zato se NJEMCI CDU toga plase pokusajte malo da vidite unapred i ne napadajte KRUSA no svi SRBI U NOVOM sada da budu NLAGA koalicija KRUSU da se pomogne taj covek kada su SRPSKA PITANJA na dnevni RED .

  BUDIMO MALO MUDRI. Videstoli kako se PREKRSTI DRAZA i skide KAPU i rece ..“jos jedna SRPSKA GLUPOST..“ kad ubise Vojvodu KOSTU PECANCA, ne jedni na DRUGE one koji su za SVETOG SAVU ucite od BOSNJAKA -muslimana oni ne odbacuju ni VEHABIJE no nadju KOMPROMIS da se mole i idu u DZAMIJE a znaju dobro ko su ne ZABRANJUJU ne dizu TENZIJE izmedju ZUKORLICA i ovog iz CRNE GORE FEJZICA no sve polako UCITE BRE OD NJIH vidim kako se KOLJEMO IZMEDJU SEBE te DANILOVIC pece veco i ostali UZAS BRACO SRBI to nije dobro dajmo jeku GRANICU- sto ako je KRUSO posao sa DIJELOM SRBA iz DRUGE PARTIJE pa tako JACAMO vidite li da se i MERKEL PREPANULA !

 3. 0
  0

  Ако су га Нијемци звали да не иде са ДПСом, онда су му сигурно Американци заврнули уши и рекли да иде. И он је, види се кога послушао и с ким се савјетује, Страшно, а уста му, веле, пуна србства…

  • 0
   0

   NE,

   AMIRIKANCI = NJEMCI,

   Ako su oni na tvojoj strani to je protiv SRPSTVA ako su PROTIV kao ovaj SLUCAJ sa ovom KOALICIJOM ,

   to je dobro za SRBE !

 4. 0
  0

  Zar se plasite da ce MANATIR SAVINU KRUSO ce predati MIRASU ili mu dati LETNJKOVAC KRALJA NIKOLE ili ZECKI DOM itd.. da ce dati DRZAVNE PROSTORIJE toj novoj crkvi da ce MIRASA ZVATI u OSNOVNE SKOLE da on daje neku „POMOC“ itd…

  mislite na tome i neka vi prica -no uzmite taj model da ufatimo LJUBAV i u drugim PRIMORSKIM OPSTINAMA dok smo na vakat BRACO CRNOGORCI-Svetosavci.

 5. 0
  0

  Treba raditi na POMIRENJU SVIH SRBA koji ce se VEZATI oko naceg ZAJEDNICKOG vjerujm da je to CRKVA SVETOSAVSKA a sto bi bilo drugo.

  TAKO i ATEISTI se moraju kopati nedje oni to ne rade pred TUDJIM crkvama no SVOJOM pa neka i njih taj EDINTITET VEZE u mir i slogu sa svojom SRPSKOM BRACOM tako svi SRBI da ipak pomazu jedni DRUGE nema nas PREVISE u CRNOJ GORI eto ako smo neslozni vladaju AUSTROUGARI-pa vi kako ocete.,
  To je ARGUMENT zar ga NE VIDITE,

  PUSTIMO NOVI NOVI JE U SRPSKE ruke BERANE ISTO ajmo BRACO U NOVE POBJEDE,

  DJE SAD ILIJA dje DOBRINJA sto kazu BRACA RUSI… .A mi ce mo RECI dje sada SVETI SAVO SVETI PETAR SVETI NJEGOS itd,,,,

 6. 0
  0

  Вишу лаж нијесам одавно чуо! Швабо на српској страни!?
  Немају кода да позову, него нашли Круша, да му саопште да не иде са ДПС-ом. А он упоран, не да се, иде јунак из ината!
  Више лаже овај Крушо, него браћа Грим заједно!

 7. 0
  0

  Zasto ne objavite najbitniju stvar koju je sinoc kazao ovaj srbin sa ordenom sv Save,a to je da bi pregovarao sa raspopom Mirasem u slucaju da je bio u timu DPSa.Eto vam Novljani vaseg zastitnika,koji bi pakt napravio i sa crnim djavolom da dodje do cilja.

 8. 0
  0

  DPS je stranka koja je obećavala svakome sve i svašta ,to je bar poznato svima.nego Krušo reci koliko si ispred izbora ugovorio prodaju,i ne avetaj više i ti i Grigorije i Miraš sve je to ista družina.

 9. 0
  0

  Postovati Admini/Gojko,

  Ocete l vec jedared molim vas, micat ovog NEpismenjakovica tzv. „Libertarianca“ sa Analitike dje nam „analiticari“ odje sve sa svojim velikim caps? Dokle vishe koekakvi nepismenjakovici Srbi- Cgci da nam rade ka „mutikashe“ po ovom srbskom portalu..?

  I dr. zna li iko da mi reche, jel otac Vlada Gojkovica bio ex- clan DPSa il je Sbrin iz SNPa ka i ovaj „jabukovac“?

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here