Насловна Друштво Радовић: Казна за Љешковића преблага, САЈ треба расформирати

Радовић: Казна за Љешковића преблага, САЈ треба расформирати

1
ПОДИЈЕЛИ

Милан Радовић из невладине организације Грађанска алијанса казао је да је казна на коју је осуђен суспендовани командант Специјалне антитерористичке јединице Радосав Љешковић неприхватљива и да се нада да ће тужилаштво уложити жалбу.

На овај начин се аболирају сви они који су вршили злостављање грађана. Треба расформирати овакву јединицу, јер је чине људи који су починили ужасне тортуре и сви су се завјетовали на ћутање, што је апсолутно неприхватљиво за службенике полиције, чиме се наноси огромна штета интегритету полиције. Напомињем да су сви грађани који су лишени слободе те ноћи ослобођени, такође, бројни од оних који су пребијени на улици нијесу ухапшени и против њих није поднијета пријава“, казао је Радовић за „Дан“.

Љешковић је осуђен на пет мјесеци затвора јер је свјесно сакрио идентитет сајоваца који су брутално пребили грађане на неколико локација у Подгорици након разбијања протеста ДФ-а.

Пресуду је јуче изрекла судија Основног суда у Подгорици Жељка Јововић. Она је Љешковића огласила кривим за кривично дјело помоћ учиниоцу послије извршеног кривичног дјела.

У образложењу пресуде судија је навела да је Љешковић не предузимајући радње које је био дужан да обави сакрио имена службеника САЈ-а који су на три локације претукли грађане Милорада Мија Мартиновића, Андрију Рачића, Марка Ракочевића, Дарка Шћепановића, Бранимира Вукчевића и Момчила Баранина.

Судија Јововић је објаснила да је Љешковић знао да су сајовци према грађанима незаконито примијенили средства принуде, а да је он дао лажне податке о околностима извршења тог кривичног дјела. Наиме, супротно законским прописима, Љешковић је дозволио да 54 припадника САЈ-а сачине заједнички извјештај о примјени средстава принуде над Мартиновићем. Он је такав извјештај, са нетачним и непотпуним информацијама, потписао и предао начелнику Центра безбједности Подгорица.

1 КОМЕНТАР

 1. 0
  0

  Ma veliš li Radoviću da se „rasformira SAJ“ , ma nebi umio ?
  A ko bi nam branio državu od stranih plaćenika i uvezenih ćetnika ??
  Evo svi priznaše da su šćeli haos po Podgorici da prave , pa ko bi ih spriječio ???
  Možda ja i ti Radoviću , ili bi ti volio ko se dokopa Skupštine da vlada dokle novi ne sakupe dovoljno naroda za juriš ?
  Zakon je iznad svega , ako oćemo da budemo civilizovano društvo , to što su pojedinci prekoračili ovlašćenja ne treba da znači da treba pustiti svakakvu bagru da nam kroje budućnost !!!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here